Annons
Annons
Foto: Thinkstock.

Foto: Thinkstock.

Nyhet

Ta med kontanter till Greklandssemestern

Under helgen kom rapporter om att flera bankomater, främst i Aten, tömts på pengar och i landets huvudstad har det varit kö till bankomaterna. På grund av den ekonomiska krisen är det i dagsläget oklart om bankerna kommer att fylla på bankomaterna eller ej. Därför råds Greklandresenärer att ta med sig kontanter inför resan som en extra säkerhetsåtgärd.

Text: Johanna Jackson • 2015-06-29 Uppdaterad 2021-06-23

Idag, måndag, stängs alla grekiska banker för sex arbetsdagar framåt. Det skriver Aftonbladet

För att hindra grekerna att tömma bankomaterna helt har ett dagligt uttagstak på 60 euro inrättas. Taket ska dock inte gälla turister, enligt Di.se.

“Det gäller inte dem som gör transaktioner eller uttag med kreditkort utgivna i sina hemländer”, löd ett uttalande från regeringen enligt AFP.

Tomma bankomater har främst företräffats i Aten men även på Rhodos. Under helgen noterades dock en kraftig Ù�kning av uttag över hela landet, enligt Utrikesdepartementet. Nu uppmanar UD resenärer till Grekland att ta med sig kontanter på resan som en extra säkerhetsåtgärd.

“Det finns uppgifter om att vissa restauranger och bensinmackar sedan en tid har vägrat acceptera betalningar med kreditkort utan enbart accepterar kontantbetalningar. Ambassaden vill därför ytterligare understryka vikten av att resenärer ser till att de har tillgång till olika betalmöjligheter när de besÙ�ker landet under den närmaste tiden.”, skriver UD i sin reseinformation.

Ta med kontanter till Greklandssemestern
Aten, 28 juni 2015. Folk köar för att ta ut pengar. Foto: Thinkstock.

Kajsa Moström, informationschef på Apollo, befinner sig i Grekland i nuläget. Enligt henne finns det inget som tyder på att pengarna ska ta slut på de populäraste turistorterna.

– De rapporter som vi har sett i medierna gäller mest för Aten och storstäderna. Det är inget som vi har sett på öarna där vi har majoriteten av våra gäster. Där är det lätt att ta ut pengar och man kan betala med kort. 

Missa inte:


Text: Johanna Jackson • 2015-06-29
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top