Annons
Annons
Foto: Thinkstock.

Foto: Thinkstock.

Nyhet

Här är länderna med mest kräsna hotellbesökare

Enligt en ny undersökning från bokningsajten Agoda.com kan upplevelsen som turister har på hotell variera beroende på vilket land de kommer ifrån. Det här är vad de kom fram till.

Text: Johanna Jackson • 2015-07-22 Uppdaterad 2015-07-22

Kanske känner du igen dig, du funderar på att boka ett hotell, restaurang eller besöka en attraktion och du väljer att kolla upp det på Tripadvisor innan du bestämmer dig.  

Men recensionerna är inte konsekventa, hälften av recensenterna hyllar hotellet för den fina inredningen och den varma personalen medan den andra hälften sågar det och kallar badrummen för sanitära olägenheter.

Att man tycker olika (kanske inte i lika hög grad som i exemplet ovan) om ett hotell är inte är så konstigt med tanke på att vi alla har olika preferenser, förväntningar och utgångspunkter.

Men enligt undersökningen från Agoda kan det även vara så att din nationalitet påverkar hur nöjd eller missnöjd du är. (Men det kan även betyda att olika kulturer enkelt artikulerar missnöje eller tycke i olika hög utsträckning.)  

Efter att undersökt sju miljoner hotellrecensioner och betyg från resenärer från hela världen, säger bokningssidan att de kunde se vissa nationella skillnader jämfört med ett globalt snitt. 

Och när det kommer till den nationalitet som är mest kräsna när det gäller hotell är det resenärer från Förenade Arabemiraten som ger tuffast recensioner. Deras betyg snittar nämligen 0,32 poäng lägre än det globala snittet. 

I motsatt håll, när det kommer till den nationalitet som är mest generös när det kommer till att sätta betyg på hotell så ligger resenärer från Ryssland på topp. De ger hotell i snitt 0.56 poäng högre i betyg jämfört med det globala medeltalet. 

Nationaliteterna som är mest generösa med hotellbetyg

1. Ryssland  6. Sverige
2. Egypten   7. Filippinerna 
3. Irland      8. Finland
4. Poland     9. Kina
5. Israel      10. USA

Nationaliteterna som är mest återhållsamma med hotellbetyg

1. Förenade Arabemiraten 6. Portugal 
2. Japan 7. Hongkong

3. Oman

8. Vietnam 
3. Indien  9. Belgium
4. Qatar 10. Pakistan

Missa inte:  


Text: Johanna Jackson • 2015-07-22
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top