• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Världspremiär för Döda havet-Maraton i Israel

  Fredagen den 1 februari går loppet "Döda havet-Maraton" av stapeln för första gången i Israel. Löptävlingen är unik i sitt slag då man springer på stränder och i ökenlandskap beläget på jordens lägsta punkt på land, 430,5 meter under havsnivå.

  Världspremiär för Döda havet-Maraton i Israel
  Den 1 februari är det världspremiär för Döda havet-Maraton i Israel. Foto: Lorenzo Bianchi/Getty Images

  När Döda havet-Maraton äger rum är det första gången som det unika ökenlandskapet är öppet för allmänheten. En av loppets höjdpunkter kommer vara att springa på strandremsan som löper ut i den södra delen av havet. Loppet erbjuder en fantastisk utsikt över de gamla saltkristallerna och de magiska stillsamma ökenlandskapen.

  Döda havet-Maraton är en fantastisk möjlighet för människor från hela världen att uppleva Israel och den fantastiska naturen på ett helt nytt sätt, ur ett helt nytt perspektiv! säger Nira Fisher, chef för Israeliska turistbyrån i Norden.

  Döda havet-Maraton arrangeras av grundarna av de gamla Ein Gedi-loppen, som har stått värd för flera olika lopp i över 30 år. Tanken är att Döda havet-Maraton ska bli ett av de årligt återkommande loppen i Israel tillsammans med Tel Aviv Marathon som äger rum den 22 februari och Jerusalem Marathon, som anordnas den 15 mars. 

   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!