• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Amerikanskt resemagasin listar Skåne som hett resmål 2021

  Resebranschen stretar på, blickar framåt och hoppas innerligt på ljusare tider. När amerikanska resemagasinet Condé Nast Traveler listar heta resmål i Europa för 2021 kommer Sverige med på listan – närmare bestämt Skåne!

  Amerikanskt resemagasin listar Skåne som hett resmål 2021
  Skånes rogivande landsbygd – en av många anledningar att resa hit 2021, enligt Condé Nast Traveler. Foto: GettyImages

  Under pandemin håller resebranschen ett vakande öga på horisonten för nyheter om vaccin, restriktioner, kurvor och råd från myndigheterna. Resemagasinet Condé Nast Traveler försöker spå om resor 2021 och har listat tio resmål i Europa för nästa år. Med på listan, på plats åtta, hittar vi Skåne.

  Stad och land

  Enligt Condé Nast Traveler är Skåne ett perfekt resmål om man vill kombinera storstad med ett besök på landsbygden. Från Malmös falafel, saluhallar och mysiga gator till stränderna på Skanör-Falsterbo, kuststaden Mölle och naturreservatet Kullaberg, Båstad och dess kallbadhus. Dessutom listar de 10 saker att göra i Skåne.

  "Skåne är väl värt att utforska, från stadens charm till sjöar, vingårdar och kuststädernas trähus i det bördiga landskapet".

  Förutom Skåne finns bland annat även Azorerna, Dubrovnik och dess omgivning, Helsingfors och Slovenien med på listan. Condé Nast menar att de med denna lista vill inspirera till ett resande med fokus på hållbarhet, ekosystem och sociala nätverk.

  Läs mer: 9 udda ställen i Skåne du inte visste fanns

  Rapsfält i Skåne

  Skåne lockar med sina bördiga landskap, närheten till storstäder som Malmö och Köpenhamn. Foto: GettyImages

  Sveriges Covid-19 strategi

  Condé Nast menar att "Sveriges relativt avslappnade Covid-19-förordningar" gjort att hippa ställen i Malmö överlevt och fortsatt vara aktuella.

  Hur det kommer gå 2021 för såväl Malmös besöksnäring och Condé Nasts restips är svårt att veta. Det är helt enkelt ännu en sak att spana efter i horisonten.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!