• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vagabond testar: lantligt ekoretreat utanför Nyköping

  Det finns en massa härliga och lantliga ställen i Sverige där man kan slappna av. Utanför Nyköping ligger ett ekoretreat dit Vagabonds chefredaktör åkte. Häng med!

  Vagabond testar: lantligt ekoretreat utanför Nyköping
  Lindeborgs Eco Retreat – en lugn retreat utanför Nyköping. Vagabond har varit där! Foto: Lindeborgs Eco Retreat

  Strax utanför Nyköping ligger en ekologisk gård och hotell inlindat i slåtterängar, ekskogar och böljande fält. På Lindeborgs Eco Retreat kan du checka in i en klassisk röd stuga eller i en klimatneutral studio som är byggd i en hundra år gammal lada med egen ingång, uteplats och kök. En oas som gjord för att varva ner i naturen.

  Retreaten är en del av en ekologisk gård på 74 hektar med solpaneler på taket och schysst odling. I år skördar de bland annat 100 olika sorters grönsaker där många är ovanliga som t.e.x. persikotomaten Wapsinicon, sibirisk bladraps och sparrisbroccolin Piracicaba. Och förutom människor lockar gården även en hel del nyttiga insekter genom bikupor, insektshotell och så kallade fjärilsrestauranger.

  Passa på att mata hönsen på morgnarna, ta ett glas vin i det härliga orangeriet eller meditera i yogasalen. Ett stenkast bort ligger en badplats och lite längre än så havet. På kvällarna erbjuds bastubad liksom säsongsbaserade middagar från gårdsköket, då och då med gästspel av Michelinkockar som Fredrik Jonsson.

  Härlig inredning på Lindesborgs eco retreat

  Som gäst här har du egen ingång till ditt boende, egen uteplats och dessutom eget kök och förstås milsvid natur för dig själv. Foto: Lindeborgs Eco Retreat

  Lindesborg eco retreat boende

  Stilrent på landet en bit utanför Nyköping. Foto: Lindeborgs Eco Retreat

  Vagabonds chefredaktör Fredrik Brändström tog med familjen till Lindeborgs Eco Retreat för några dagars avkoppling och lek. Där fick barnen hälsa på fåren och så shoppade familjen loss på Ändebols gård – Gårdsbutik och kafé, 20 minuters bilfärd från retreatet.

  Lindeborgs Eco Retreat

  Följ oss på Instagram (@vagabondmagasin) för fler resetips!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!