Annons
Annons
Färggrann gata i Japan med männsikor.

Osaka i Japan har valts ut som hetaste resmålet i vinter, enligt Airbnb. Foto: Unsplash

Nyhet

10 hetaste resmålen att besöka i vinter, enligt Airbnb

Japan gör comeback i vinter och metropoler i Asien och Sydamerika fångar resenärers uppmärksamhet. Airbnb har tagit pulsen på vinterns hetaste resmål.

Text: Karin Wimark • 2023-12-07 Uppdaterad 2023-12-07

Nu har Airbnb korat vinterns mest populära resmål för vintern 2024. Listan baseras på sökningar världen över mellan 1 januari och 15 september 2023 för resmål denna kommande vinter. Destinationer i Asien och Sydamerika dominerar listan. Se topp 10 här nedan.

1. Osaka

Japans tredje största stad hamnar i topp när Airbnb listar vinterns hetaste resmål. Osaka brukar kallas för Japans kök eller mathuvudstad och hamnar lätt i skuggan av Tokyo. Oförtjänt tycker Vagabond, vilket du kan läsa om här. Osaka är också den perfekta utgångspunkten för att utforska regionen Kansai.

Osaka är staden för dig som vill komma närmre lokalbefolkningen och stadslivet i Japan. Foto: Getty Images

2. Hong Kong, Kina

Hong Kong är en pulserande världsmetropol med ett världskänt kök, skyskrapor med storslagna vyer, myllrande marknader och vandring i närliggande berg. Missa inte Victoria Peak, den ikoniska bergstoppen på Hongkongön med häftigaste stadsvyn. Besök också de myllrande gatumarknaderna Mong Kok i hjärtat av Hongkong liksom SoHo – Hongkongöns centrum för internationellt liv.

3. Québec, Kanada

Är detta Kanadas vackraste stad månntro? Enligt Airbnb är den i alla fall het i vinter! Quebec har varit med på Unescos världsarvslista sedan 1985 och är en av Nordamerikas äldsta städer.

Läs också: Vandring i Kanada – över stock och sten i Squamish

Québec i Kanada är den fransk-kanadensiska staden med stor charm. Foto: Unsplash

4. Taipei, Taiwan

Taipei är den asiatiska metropolen där moderna skyskrapor varvas med historiska tempel. Missa inte stadens nattmarknader liksom skyskrapan Taipei 101 som bjuder på långväga utsikt. Shoppar gör du bäst i Ximending som är ett av Taipeis livligaste shoppingdistrikt.

Läs också: Drömmen om Taiwan – från skyskrapor till surfstränder

Stadens nattmarknader är en höjdpunkt. Foto: Getty Images

5. Rio de Janeiro, Brasilien

Pulserande stadsliv, ljuvliga stränder, dramatiska berg, fotboll och en världsberömd karneval. Rio de Janeiro är en av världens vackraste städer. Strosa runt i det konstnärliga området Santa Teresa, promenera längs Ipanema-stranden, dra fram klackarna i stadsdelen Lapa för en vibrerande sambanatt.

Rio de Janeiro är en pulserande strandstad i Brasilien. Foto: Unsplash

6. Hanover, Tyskland

Huvudstaden i tyska delstaten Niedersachsen lockar med en gammal stadsdel med korsvirkeshus, storslagna kyrkor och avslappnande torg. Floden Leine sträcker sig längs staden och vid den konstgjorda sjön Maschsee råder det härlig stämning. Nyfiken på Tyskland? Läs vår guide till 12 söta städer i Tyskland – värda en avstickare från autobahn.

7. Wanaka, Nya Zeeland

Perfekta lilla staden för äventyrsjunkies belägen precis intill sjön. Roy’s Peak är en av Nya Zeelands mest storslagna vandringar.

Nyfiken på Nya Zeeland? Upptäck Doubtful Sound – ett förhistoriskt fjordlandskap

En av världens vackraste platser? Foto: Getty Images

8. Sao Paolo, Brasilien

Sao Paolo är en kulinarisk och artistisk smältdegel och kallas också för Sydamerikas New York. Ena dagen hänger man i finanskvarteren i Itaim Bibi, andra dagen glider man runt i bohemiska Vila Magdalena och tredje dagen vilar man ut i stadsparken Ibirapuera.

9. Muang Pattaya, Thailand

Sydöst om Bangkok ligger staden Pattaya känd för sina stränder och aktiviteter. Hit åker folk för att vindsurfa, snorkla, segla mm.

Läs också: Öluffa med barn i Thailand – 50 dagar i paradiset

Ikoniska sanningens tempel i Pattaya. Foto: Getty Images

10. Tokyo, Japan

I Tokyo finns en atmosfär och en energi som inte går att hitta någon annanstans i världen. Trots att det bor 35 miljoner människor här finns det få städer som är så lugna och säkra att vistas i för en besökare. Strosa i Shibuya, rumla runt i Shinjuku, nörda loss på japansk populärkultur i Akihabara, kolla in de senaste trenderna i Harajuku och känn historiens vingslag i Asakusa. 

Läs också: Stor guide: 10 trendiga stadsdelar i Tokyo

Metropolen Tokyo är svår att inte gilla. Foto: Unsplash

Läs också:

Ny undersökning: Här är de populäraste resmålen 2024

10 bästa weekendstäderna i Europa – enligt Condé Nast Traveler


Text: Karin Wimark • 2023-12-07
NyhetRestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen