• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 24 timmar i Barcelona

  Barcelona är staden som aldrig sover. Följ med på ett späckat dygn i den spanska metropolen.

  24 timmar i Barcelona

  08.30 Sagrada familia

  Ska du se en enda sevärdhet, välj då denna. Något liknande finns inte. Arkitekten Antoni Gaudí ägnade 43 år av sitt liv åt kyrkan som ännu inte är klar. Öppnar 09.00, men då blir det kö. Och bästa fotoljuset är nu.

  11.00 Shoppa på Passeig de Gràcia

  Promenera Calle de Mallorca mot Passeig de Gràcia. Barcelonas shoppinggata numero uno. Från Dolce & Gabbana till det betydligt billigare Zara. Titta gärna in på Replay som har en näckrosdamm mitt i butiken! Även om du inte shoppar är Passeig de Gràcia en behållning. Hela området (Eixample) präglas av breda avenyer kantade av apelsinträd och bombastiska byggnader.

  12.30 Kika in i Born

  De smalaste gränderna, de mest prunkande små bakgårdarna finns i Born. Stadsdelen bakom den ståtliga kyrkan Santa Maria del Mar. Här finns också en del butiker med lufttorkad skinka, chokladpraliner och allt för flamencon.

  14.00 Lunch i "nya" saluhallen

  De flesta med guidebok i hand hamnar i saluhallen La Boqueria, men Barcelonas "nya" saluhall (öppnade för några år sedan) har de perfekta lunchrestaurangerna. Sitt mitt i folkvimlet, ta in dofterna och ät direkt från delikatessdiskarna. Mercat Santa Caterina ligger på Avenida Francesc Cambó.

  15.00 Siesta på Barceloneta

  Strax efter klockan 14 åker jalusierna resolut ner på de flesta butiker, och åker inte upp igen förrän vid 17-tiden. Gör likadant! Stäng av. Vila ögonlocken och gör det på den fina stranden Barceloneta. Titta på det kantiga höga huset Estel Ferit (betyder ungefär skadad stjärna). Skapat av konstnären Rebecca Horn.

  18.00 Tapas på La Bodegueta

  För att inte helt förgås av hunger innan middagen som ska intas sådär runt 22, ta några tapas i denna bedårande gamla vinkällare. Träpallar på stengolv, enkla tapas som bröd med tomat, skinka, korv. Adressen är Rambla de Catalunya 100.

  20.00 Drink på Gimlet

  Hit hittar bara Barcelonabor och välinformerade turister som du. Liten bar med minimalistisk artdeco-inredning. Bartendrar som vet vad de gör bakom en vackert sliten bardisk. Gimlet? Det är namnet på Philip Marlowes favoritdrink. Två delar gin, en del lime. Ligger på Carrer Rec 24.

  22.30 Middag på Acontraluz

  En taxiresa bort från city, men väl värd sina euro. En restaurang i vitt, inte en pryl för mycket men ändå vackra detaljer att titta på. Som de öronförsedda terrakottavaserna. Menyn är praktfull utan att vara överdådig, medelhavsmat dominerar. Smakfull trädgård för den som vill spisa under bar himmel. Acontraluz hittar du på Milanesat 19.

  00.30 Chill out i hamnen

  Efter midnatt skruvas musiken upp på Shoko och Carpe Diem Lounge Club nere vid stranden. Utsikt över Medelhavet. Kvällen har bara börjat.

  03.00 Nattliv på Space

  Innefolk. Fyra barer. Makalöst drag som inte slår av på takten förrän 06.30. Space ligger på Tarragona 141-147.

  07.00 Mot Souvenir

  Klubbare från såväl London som Miami vallfärdar till Souvenir, på Noi del Sucre 7, i industriområdet Viladecans. Glitter, dekadens och glamor i vansinnig blandning. Når sin bästa tid vid 08.30-12.00.

  Senaste nytt om Barcelona

  Nyhetsbrevet Lecool

  Snyggt och modernt förpackad information om allt som händer på Barcelonas kulturella scen finns att hämta i webbtidningen Lecool. Bäst av allt – det är gratis. Beställ din egen tidning. Nytt nummer varje vecka.
  http://www.lecool.com.

  Mode

  Välklädda Barcelona

  Individualism. Med ett enda ord fångas modet som med besked kvalat in Barcelona bland modemetropoler som Milano och Paris. Varje år arrangeras modeveckan La Pasarela Gaudí, där modeller visar upp kläder från kända modeskapare som Antonio Miro, Armand Basi och Javier Simorra (mer info på http://www.moda-barcelona.com).
  För den som vill köpa kläder som andas Barcelona, gå då Calle Avignon i de gotiska kvarteren. Fullt av coola små butiker. Det går definitivt att fynda, och du har inte sett kläderna på någon annan därhemma.
 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!