Redaktionen

Redaktionen

Restips

Någon gömmer sig i busken

Håll rätt fart, håll ögonen öppna efter djur och annat intressant, var försiktig med vad som kan ligga runt nästa krök, det kan ju vara en kraftig backe eller kanske en elefant, skriver Jeppe Klockareson från bushen i Sydafrika.

Text: Redaktionen • 2011-05-19

Det var ett par dagar sedan senaste inlägget. Knappast så att det beror på brist av material och upplevelser utan snarare så att det beror på dålig uppkoppling i kombination med prov och föreläsningar.
Som beskrivet tidigare, så är detta en möjlighet till att utbilda sig och certifiera sig till Field Guide enligt rådande standard i södra Afrika genom olika prov. Du kan även välja att endast göra EcoTrainings egna diplomering eller endast ta det hela som en läroprocess. Valet är ditt.

Någon gömmer sig i busken
Jag har försökt att hänga med så gott det går och hålla jämn takt med övriga, men det är uppenbart att det finns lite större svårigheter i en helt ny flora och fauna. Det krävs massor med jobb och inläsning. Ingen tvekan om det.
Dagarna har inte förändrats utan innehåller fortfarande en vandring och en tur i bil varje dag. Nu turas man om i gruppen att själv ta förarsätet och platsen bakom ratten, för att styra de kraftfulla fyrhjulsdrivna safaribilarna, samt att sitta i tracker sätet längst fram.

Häromdagen var det min tur att styra bilen genom den böljande och krängande terrängen för att leda mina passagerare till några minnesvärda djurskådningar.
Den heta sensommarsolen som fortfarande håller sig kvar låg högt på himmeln när jag styrde ut bilen i bushen. Det finns ju en del att tänka på när man sitter där bakom ratten.


Text: Redaktionen • 2011-05-19
RestipsSydafrika

Scroll to Top