Annons
Annons

ANNONS FRÅN PAF

Annons

5 annorlunda restips för Englandresenären

Sverige har en stark koppling till England, inte bara genom våra 50 000 Londonsvenskar och historiska giftermål mellan svenska och brittiska regenter. Redan för hundratals år sedan byggde vi vår unika relation med förmånliga handelsavtal.

Text: • 2024-02-05 Uppdaterad 2024-02-09

ANNONS. Innehåll från PAF och inte från Vagabonds redaktion.
Åldergräns: 18 år för spel online och 20 år för att besöka fysiskt kasino. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen.se.


Med tanke på det stora intresset för att resa till det brittiska landet delar vi nu med oss av 5 annorlunda tips.

Världens första moderna bingohall ligger i Southampton

Bingo har funnits i olika former i århundraden, men spelet som vi känner till det i dag etablerades först på 1960-talet. Världens första stora bingohallen ligger i den engelska staden Southampton och är fortfarande aktiv. För de som mest har testat att spela bingo online är detta ett utmärkt tillfälle att uppleva traditionell bingo på helig mark. I Southampton, som ligger 11 mil sydväst om London, finns också fler historiska landmärken att utforska. Vad sägs som Tudor House and Garden – en byggnad daterad 1491 som numera är ett museum, eller anrika The Mayflower Theatre där storslagna, traditionella teaterföreställningar hålls än i dag?

Kalkfiguren Cerne Abba – en medeltida, gigantisk och naken figur

Bara två timmar bort från Southampton med tåg hittar du ett av Englands stora mysterium – en 55 meter lång kalkmålning, mitt på en öppen slätt, av en naken man hållandes en klubba. Den första kända rapporten om denna häpnadsväckande skapelse dateras till 1600-talet, men dagens forskare har, efter en tolv månaders lång analys, lyckats datera den gigantiska kalkfiguren till att vara gjord någon gång mellan 700-1100-talet. Jätten går att se, i all sin prakt, från stort avstånd.

Nottinghams många och mystiska grottor

I East Midlands finner vi den tusenåriga staden Nottingham, som utöver sin rika historia utmärker sig för sina många grottor. Under staden finns det över 800 underjordiska grottor, som ursprungligen användes för att utvinna sandsten – en viktig resurs för byggnadsändamål. Många av grottorna är öppna för allmänheten och det finns guidade turer tillgängliga för att utforska dessa fascinerande underjordiska utrymmen. En udda pärla!

Jurakusten – ett bländande vackert världsarv

Denna majestätiska sträcka med dramatiska klippor, tätt packade med sedimentära lager och fossil, berättar en fascinerande historia om jordens geologiska utveckling. Den sträcker sig över 150 kilometer från East Devon till Dorset och är numera klassat som ett världsarv. Jurakusten är världsberömd för sina unika och vackra formationer, inklusive Durdle Door och Old Harry Rocks och är en makalös plats för vandring. Ligger i sydvästra England och rekommenderas starkt.

Tolkien Trail i Birmingham – ett måste för fantasyfansen

Vi fortsätter med fantastiska utomhusupplevelser, men denna gång av en helt annan sort. Tolkien Trail i Birmingham är en fängslande vandring som tar besökare genom platser som starkt påverkade J.R.R. Tolkiens skapande av Middle-earth/Midgård.

Vandringsleden inkluderar områden som Moseley Bog, där författaren vandrade som barn och fann inspiration för Hobbiton/Fylke. Edgbaston Waterworks är en annan framstående plats, och Sarehole Mill, en kvarn som starkt liknar Tolkiens vision av Hobbiton/Hobsala. Vandringen avslutas vid Birmingham Oratory, som inspirerade skapelsen av Minas Tirith. Tolkien Trail ger en inblick i författarens liv och hur staden formade fantasivärlden som blev hem åt hans mest kända verk.

Med dessa tips hoppas vi att du får en annorlunda Englandsresa länge värd att minnas.


Text: • 2024-02-05
AnnonsAnnons

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen