Annons
Annons

1027548.jpg

Nyhet

Vagabond slår trafikkord – nu större än någonsin

Förra veckan var den i särklass bästa någonsin för Vagabond.se. Fler än 243 000 resfantaster hittade till sajten. Det tidigare besöksrekordet låg på 67 000 besökare.

Text: Thomas Eriksson • 2015-01-30 Uppdaterad 2021-06-23

Vagabond slår trafikkord – nu större än någonsin
Johanna Jackson. Ålder: 23. Bor: Solna.

Stort grattis Johanna Jackson, webbredaktör på Vagabond! Hur känns det?
– Tack! Det känns sjukt roligt och lite halvgalet eftersom rekordet är så mycket större än det senaste.

Hur sjutton ökar man trafiken med 280 procent på en vecka?
– Genom att våga utforska sajtens gränser och testa saker som man inte gjort förut. 

Vilka resmål är läsarna mest intresserade av?
– Just nu drömmer många om länder i Sydostasien, som Thailand, Filippinerna och Vietnam – vilket kanske inte är så konstigt med tanke på årstiden. En annan härlig sol- och baddestination som har ökat i intresse är Dominikanska republiken, och sen så får vi inte glömma London och Grekland– de är alltid populära.

Berätta om din sämsta semester. 
– Oj, svår fråga. Jag har haft relativt tur när jag har vart utomlands, jag har till exempel aldrig blivit magsjuk, blivit bestulen eller råkat ut för några värre olyckor eller förseningar. Däremot så har jag en resa på min meritlista som jag kanske inte är så jättenöjd med. Som artonåring åkte jag till Ayia Napa tillsammans med tre tjejkompisar och i stort sett så såg de två veckorna ut som följande; frukost, stranden, lunch på gyroshaket på stranden, mer strand, förfest, festa på svennebanan-krog, helrör, fyllekäk på gyroshaket utanför krogen, efterfest, nattdopp på stranden. Ganska vårdslöst och skittråkigt alltså. Men det var resesällskapet, vår ålder och val av resmål som gjorde semestern till min sämsta, annars gillar jag Cypern.

Vilka resmål drömmer du om att åka till?
– Madagaskar har alltid lockat mig, hela ön är så häftig och nästan surrealistisk! Jag drömmer om att dyka med gigantsiska valhajar, se lemurer och baobabträd och besöka de sylvassa kalkstensklipporna i naturreservatet Tsingy de Bemaraha. Några mer realistiska resmål däremot är Filippinerna och Istanbul, som jag hoppas kunna besöka inom en snar framtid.

Djur är en stor passion i ditt liv – vilka gillar du mest?
– Alla. Jag dras till djur och det spelar ingen roll om det är en gatukatt på Kreta, en duva på Piazza San Marco eller en vild tiger i Rajasthan. Skulle självaste påven gå förbi mig samtidigt som en duva beslutade sig för att landa på marken framför mig så skulle jag ha väldigt svårt att hålla ögonen på påven istället för duvan.

Tipsa om något på sajten som vi inte får missa. 
– Våra grymma resepoddar som vår redaktÙ�r Per J Andersson står för och alla våra fantastiskt välskrivna resereportage, de är guld värda!

 


Text: Thomas Eriksson • 2015-01-30
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top