Annons
Annons

1304020.jpg

Nyhet

Därför ska man ALDRIG röra sakerna på ett museum

Han struntar i musei-reglerna – vad som händer sedan är nästan smärtsamt att bevittna.

Text: Johanna Jackson • 2016-06-07 Uppdaterad 2021-06-23

Att museer har börjat förbjuda selfie-sticks är ju ganska nytt. Men regeln att man inte ska röra föremålen som visas är å andra sidan nästan lika gammal som många av föremålen själva.

Ändå är det personer som inte tycks kunna hålla tassarna i styr. Och det är inte bara museer som har problem med fräcka besökare.

Vagabond har tidigare skrivit om hur en turist klottrade på Colosseum och bestraffades med dyra böter, och hur både tempelstaden Ankor Wat och inka-ruinerna Machu Picchu haft problem med turister som stör friden vid världsarven genom att ta nakenselfies.

Videon ovanför utspelar sig på det nationella klock-museet i Pennsylvania, USA. På videon som har visats över 4,7 miljoner gånger sedan den publicerades den 2 juni, kan man se hur en besökare försöker ge den unika klockan – som inte var igång för tillfället – en “hjälpande hand”.

Som tur är gick klockan av designern James Borden att reparera, enligt NBC Philadelphia. Men videon är ändå en klockren (vi ber om ursäkt för ordvitsen) påminnelse om varför man bör lyda skyltar med orden “rör ej.” 

Missa inte att gilla Vagabond på Facebook!

Världens 10 bästa museer som du inte får missa

Topp 10: Världens bästa sevärdheter – om resenärerna får bestämma

Pappans semestermiss får hela internet att fnissa


Text: Johanna Jackson • 2016-06-07
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top