• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Klart: Här hittar du Italiens bästa glass

  Glass är lika italienskt som pasta och prosecco, men var kan man få tag på den absolut bästa "gelaton" av dem alla? På Il Cannolo Siciliano i Rom. I alla fall om man ska tro en ny omröstning som utnämnde glasserian till den bästa i Italien.

  Klart: Här hittar du Italiens bästa glass
  Foto: Istock.

  Resultatet av den årliga omröstningen för att kora Italiens bästa glass har kommit. Vinnare – med en övervägande majoritet av rösterna – blev Il Cannolo Siciliano i Torpignattara, en förort drygt 30 minuter från centrala Rom.  

  Butiken har öppet året om och serverar drygt 20 olika glassorter. Smakerna pistage och cannolo (efter det sicilianska bakverket med samma namn) ska vara storfavoriter, enligt Lonely Planet. 

  Foto via Il Cannolo Siciliano

  Foto: Il Cannolo Siciliano.

  Vad är då hemligheten bakom den glassiga succén? Det finns två egenskaper som varje god glass bör ha, enligt Il Cannolos grundare Eugenio Morrone.  

  – Den måste ha högkvalitativa, säsongsbetonade ingredienser, så ingen mangosmak på vintern, säger han till Lonely Planet.

  Dessutom bör en bra glass innehålla få andra tillsatser och ingredienser, utöver den huvudsakliga smaken, menar han. 

  Tävlingen anordnades av matbloggplattformen Gastronauta och tog emot hela 100 000 röster. På andra och tredje plats hamnade Gelateria Nonna Paperai Cantú i Lombardien och Il Gelataio i Vicenza i regionen Veneto. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!