• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fotografiska öppnar flera museum runt om i världen

  För nio år sedan slog Fotografiska upp portarna i Stockholm. Nu satsar de på att etablera sig internationellt. Först ut blir Tallinn, där museet öppnar i juni.

  Fotografiska öppnar flera museum runt om i världen
  Fotografiska växer och öppnar nya museum i Tallin, New York och London. Foto: Fotografiska

  Fotografiska museet, som funnits i Stockholm sedan 2010, satsar på att utvidgas. Redan i juni öppnar det första Fotografiska utomlands, i Estlands huvudstad Tallinn. 

  – Vi är stolta över att få etablera oss i nya länder, och vi kommer att fortsätta att inspirera till ökad medvetenhet genom vackra, ibland provocerande och alltid tankeväckande fotografier. Vi tror att Telliskivi Creative City i Tallinn är ett perfekt hem för nästa Fotografiska och senare i år kommer New York och London att följa efter, säger Jan Broman, medgrundare av Fotografiska, i ett uttalande

  Museet i Tallin ligger i hjärtat av Telliskivi Creative City i en byggnad som hittills kallats "Röda huset". Konceptet för museet blir att erbjuda utställningar, en butik, evenemangslokaler, ett kafé och en restaurang. Utbudet i restaurangen ska bygga på Fotografiskas filosofi om "hållbar njutning", där maten kommer att tilllagas av hållbara ingredienser och med zero waste-fokus.

  – Vårt mål är enkelt: att genom fotografiets kraft föra människor samman, öka medvetenheten och skapa positiv påverkan. Genom att ge utrymme åt berättelserna bakom bilderna öppnar vi upp för diskussioner om ämnen som inte får ignoreras, oavsett om de är vackra, smärtsamma, överraskande eller obehagliga", säger Margit Aasmäe, vd för Fotografiska Tallinn. 

   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!