Annons
Annons
Våren 2021 öppnar Hernö Gin en ny cocktailbar i Stockholm. Foto: Andreas Nilsson/Hernö Gin

Våren 2021 öppnar Hernö Gin en ny cocktailbar i Stockholm. Foto: Andreas Nilsson/Hernö Gin

Nyhet

Världens bästa gindestilleri öppnar cocktailbar i Stockholm

Sveriges första renodlade gindestilleri finns i den natursköna byn Dala strax utanför Härnösand. N kommer gänget från prisbelönade Hernö Gin till Stockholm för att etablera en ny cocktailbar till våren 2021 – dessutom planeras ett hotell i Härnösand.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-11-11 Uppdaterad 2021-06-23

Hernö Gin etablerar sig i Stockholm med cocktailbar och provningslokal under våren 2021.

– Med etableringen i Stockholm vill vi öka tillgängligheten och komma närmare såväl svenska som internationella konsumenter som inte har möjlighet att besöka oss i Dala. Härnösand är och förblir vår ”huvudstad”, men med ökad närvaro i Sveriges huvudstad flyttar vi fram positionerna med siktet inställt på fortsatt tillväxt såväl på vår hemmamarknad Sverige som internationellt, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Världens bästa gin

Destilleriet har flera gånger vunnit pris för världens bästa gin. Men var den nya coctailbaren kommer finnas gÙ?r Hernö Gin inte ut med för tillfället!

– Det aktuella läget är mycket centralt och flödet av människor är stort i kvarteret, det kan jag avslöja redan nu, säger Jon Hillgren.

Hernö Gin och Dala kommer att prägla upplevelsen av den nya coctailbaren där besökare kommer kunna dricka förstklassiga cocktails och prova hela destilleriets utbud. Intilliggande provningsrum kommer att erbjuda förbokade sällskap provningar med liknande upplägg som i destilleriet i Dala utanför Härnösand.

– I den långsiktiga satsningen på våra internationella marknader ingår framtida personal som kommer att arbeta med fokus på export med placering i Stockholm. De nya lokalerna kommer även att ge rum för kontor för dessa nyckelpersoner, tillägger Jon Hillgren.

Världens bästa gindestilleri öppnar cocktailbar i Stockholm
Vad sägs om en Pink BTL Raspberry Flip? Foto: Hernö Gin

Nytt hotell i Härnösand

Samtidigt förverkligar Härnö Gin även planerna på uppförandet av ett destinations- och upplevelsehotell på Kanaludden i Härnösand. Hotellet, som kommer ha cirka 120 rum, kommer även ha konferensavdelning, restaurang och bar för en helhetsupplevelse. Den totala investeringen beräknas till 125 miljoner kronor.

Höga Kusten är ett attraktivt resmål som ökar i popularitet – särskild en tid som denna då många tillbringat semestern inom Sverige.

– Den effekt jag tror vi kommer att se när pandemin lagt sig är att vi fortsätter att välja naturturism, hemester i Sverige samt småstad framför storstad. Och där är Höga Kusten ett fortsatt attraktivt alternativ på lång sikt. Vår satsning på ett koncepthotell för Hernö Gin som bidrar till stärkt besöksnäring i regionen ligger därför helt rätt i tiden, säger Jon Hillgren.

Världens bästa gindestilleri öppnar cocktailbar i Stockholm
Gestaltningen kommer att ske i form av ett koncepthotell som andas varumärket Hernö Gin. Foto: Hernö Gin

13 anledningar att älska Höga Kusten

Sveriges 12 bästa hantverksbagerier

Ny utställning på Fotografiska med Mattias Klum


Text: Helle Kikerpuu • 2020-11-11
NyhetSverige

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen