• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Aktieägarna vill rädda konkurshotade Norwegian

  Strax före tio på måndagen har en extrainsatt bolagsstämma godkänt ett räddningspaket för flygbolaget Norwegian, enligt norska Dagens Næringsliv.

  Aktieägarna vill rädda konkurshotade Norwegian
  Flygbolaget Norwegian hotas av konkurs. Foto: NurPhoto/GettyImages

  I ett pressmeddelande den 20 april skrev Norwegian att "effekterna av Covid-19 resulterat i att land efter land har stängt sina gränser vilket i sin tur har gjort att förutsättningarna för att kunna resa i princip har försvunnit. För Norwegian innebär det att nästan all flygverksamhet har upphört samtidigt som stora personalkostnader kvarstår".

  Bolaget meddelande också att man varslar samtliga 800 anställda i Sverige om uppsägning.

  Det sista erbjudandet

  Norwegian nådde en avgörande överenskommelse med företagen som hyr ut flygplan till koncernen, vilket betydde att ledningen kunde lägga fram en räddningsplan till aktieägarna.

  – Företaget har fått starkt stöd från både långivare och leasingbolag, och styrelsen har därför uppdaterat beslutsförslaget till den extra bolagsstämman, skrev Norwegian i ett uttalande.

  Norwegians vd Jacob Schram kallade planen som presenterades för "det sista erbjudandet".

  "Ja" säger aktieägarna 

  Att aktieägarna sagt ja till krispaketet innebär en nyemission av aktier, som gör att de går från att äga 100 procent av bolaget till runt 5 procent, skriver DN.

  En avgörande del av ledningens räddningsplan har nämligen varit att få företagets långivare att konvertera delar av sina lån till aktier.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!