• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Birka Cruises lägger ner sin verksamhet

  Efter 49 år till havs lägger Birka Cruises ner sin verksamhet. Beslutet kommer efter en tuff vår med stora ekonomiska konsekvenser på grund av coronapandemin.

  Birka Cruises lägger ner sin verksamhet
  Efter 49 år lägger Birka Cruises ner sin verksamhet. Foto: Wikimedia/Bengt Nyman from Vaxholm Sweden (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)

  Efter 49 år lägger rederiet Birka Cruises ner sin verksamhet. I ett pressmeddelande skriver företaget att de tvingats ta beslutet på grund av Covid-19.

  "Anledningen till att våra kryssningar läggs ner är de ekonomiska konsekvenserna i Covid-19 pandemins spår som har slagit hårt mot oss och hela kryssningsbranschen. Osäkerheten kring hur resandet kommer utvecklas har också bidragit till att vi tvingats fattat detta beslut efter att ha utvärderat alla tänkbara alternativ".

  Samtliga 43 anställda på huvudkontoret i Stockholm är redan varslade om uppsägning på grund av arbetsbrist. Indirekt berörs också 466 ombordanställda, men de som är anställda av systerföretaget Rederi Eckerölinjen AB och en del av de 466 ombordsanställda kan komma att få arbeta vidare.

  Full återbetalning

  Den som bokat en resa med Birka Cruises kommer få tillbaka en full återbetalning av biljetterna. 

  "Din resa omfattas av paketreselagen och det betyder att vi automatiskt kommer ge dig full återbetalning. Du behöver alltså inte göra något själv utan kan invänta återbetalning från oss. Vi arbetar på i tur och ordning utifrån avresedatum och ber om överseende med att det kan en tid innan du har pengarna på ditt konto", skriver rederiet i pressmeddelandet.

  – Vi avser att upphöra med verksamheten men på ett kontrollerat sätt. Vi återbetalar alla resor och kontaktar även våra samarbetspartners för att avsluta våra samarbeten, säger Marcus Hammarström, Birka Cruises marknadschef till DN.

  "Sveriges bästa rederi"

  Birka Cruises, som först gick under namnet Birka Line, har skapat kryssningsupplevelser för resenärer sedan 1971 och har även blivit utsedda till 'Sveriges bästa rederi' åtta gånger.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!