• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • SAS börjar erbjuda corona-tester för reseintyg

  För att förenkla för resenärer som behöver ett reseintyg erbjuder SAS, i samarbete med vårdföretaget Doktor24, möjligheten att göra PCR-test som diagnostiserar pågående Covid-19- infektion.

  SAS börjar erbjuda corona-tester för reseintyg
  SAS kommer börja erbjuda tester som ger en reseintyg gällande Corvic-19. Foto: GettyImages

  På grund av pandemin kräver allt fler länder dokumentation i form av ett friskhets- eller reseintyg som baseras på ett PCR-test.

  Läs mer: Det här gäller om du måste resa utomlands

  SAS vill underlätta för alla de resenärer som behöver reseintyg. Genom ett samarbete med Doktor24 erbjuds nu SAS kunder ett test för ett reseintyg till ett reducerat pris hos Doktor24. 

  Testerna kan antingen genomföras i hemmet med hjälp av digital guidning med vårdpersonal eller genom ett besök på en av Doktor24:s mottagningar hos Apoteket. PCR-testerna som genomförs av Doktor24 uppfyller Folkhälsomyndighetens krav och testresultaten med certifikat som Doktor24 ansvarar för skickas digitalt till resenärerna inom 48 timmar. 

  Erbjudandet gäller med start den 23 november i Stockholm och i början av december i Göteborg och Malmö, för att sedan successivt utökas till fler orter runtom i landet.

  Läs mer om erbjudandet och om testet!

  Var uppdaterad

  Det är viktigt att hålla sig uppdaterad kring gällande regler, rekommendationer och restriktioner oavsett resmål och tänka på att råden kan ändras på kort varsel. Det är resenärens ansvar att ta reda på och följa de restriktioner som gäller för destinationen.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!