Annons
Annons

Lättade restriktioner för resenärer som reser till Thailand. Foto: GettyImages

Nyhet

Thailand lättar en aning på reserestriktionerna

Under ett program som kallas för 'Sandbox' har den thailändska regeringen lättat ytterligare på landets reserestriktioner. Detta gäller!

Text: Helle Kikerpuu • 2021-10-05 Uppdaterad 2021-10-05

Från en dörrspringa till en lite mer öppen dörr. Så kan man beskriva de lättnader på reserestriktionerna som den thailändska regeringen beslutat om.

Från och med 1 oktober har resenärer lättade reserestriktioner att förhålla sig till vid inresa och gällande karantän.

‘Sandbox’-områden

De nya lättnaderna innebär att resenärer som är fullt vaccinerade kan stanna i sju dagar i vissa delar av landet, så kallade ‘Sandbox’-platser, innan man är tillåten att resa vidare inom landet. Områdena är Phuket, Surat Thani (Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao), Phang-Nga (Khao Lak och Koh Yao) och Krabi (Phi Phi, Koh Ngai och Railay Beach).

Resenärer som inte är fullt vaccinerade måste stanna i de angivna områdena i tio dagar. Alla resenärer ska dessutom testas för Covid-19, dels vid ankomst, dels vid dag 6–7 eller 8–9 för att få tillåtelse att resa vidare inom landet.

När de sju, respektive tio, dagarna är slut får man ett så kallat ‘Release Form’ som gör det möjligt att resa runt i landet, förmodat att det Covid-19-test man gör dagen innan visar negativt.

Vaccinbevis och försäkring

Utöver de nya restriktionerna måste alla inresande till Thailand, inklusive svenska medborgare, bland annat ha ett vaccinationsbevis, ansöka om ett inresetillstånd (COE), ha en hotellbokning som bekräftelse samt uppvisa en försäkring som täcker Covid-19. Vänd dig till Sweden Abroad och ambassaden i Stockholm för att hålla dig ajour med vad som gäller när du reser.

Pandemin pågår fortfarande och kan påverka resan. Ska du resa utomlands så bör du ta reda på vad din reseförsäkring täcker och vad du själv kan behöva stå för. Kontakta därför ditt försäkringsbolag i god tid innan resan.


Text: Helle Kikerpuu • 2021-10-05
NyhetThailandInför resan

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top