• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 9 adrenalinstinna äventyr på Kanarieöarna

  Kanarieöarna är så mycket mer än bara grisfester och sömniga hotell med all-inclusive. Här är 9 tips på saker att göra när du vill höja pulsen och ta en paus från solstolen.

  9 adrenalinstinna äventyr på Kanarieöarna
  Vindlande vägar i Teno-bergen, Teneriffa. Foto: Istock.

  Ropejumping

  Längs Kanarieöarnas kust finns alla möjliga typer av platser som lämpar sig väl för ropejumping, som till exempel vulkaniska klippor, broar och stup med fria fall på upp till 80 meter. I Araya på norra Teneriffa kan man till exempel hoppa från toppen av en ravin. 

  Vulkanklättring

  De fantastiska vulkanformationerna på centrala Teneriffa har många leder för sportklättring. De mest populära passen är Cañada del Capricho och klippan La Catedral. Klippformationen La Catedral är en del av nationalparken Parque Nacional del Teides mest besökta platser med en häpnadsväckande utsikt över slättlandet Ucanca. 

  Månlandskap vid Teides nationalpark. Foto: Istock.

  Grottutforskning

  Besök en av världens största lavagrottor. I Cueva del Viento-Sobrado på Teneriffa kan du utforska ett 17 kilometer långt tunnelsystem som formats av lava från den närliggande vulkanen Teide. 

  Foto: Cueva Del Viento.

  Skärmflygning

  Las Coloradas på nordvästra Gran Canaria, är ett gynnsamt område för de som vill njuta av fantastiska kvällar högt uppe i luften. Flygturerna kan sträcka sig över flera timmar med vyer över bukten Bahía de El Confital och dess vackra stränder. 

  Foto: Istock.

  Mountainbike

  På de sju öarna finns ett stort antal rutter som lämpar sig väl för mountainbike genom lummiga skogar, torra vulkaniska stäpper och upp och nerför branta, slingrande stigar. På Teneriffa finns flera utmanande cykelleder som börjar vid havet och slutar på 2300 meters höjd med spektakulär utsikt över ön. 

  Landsegling

  Inte så sugen på att segla på vattnet? Prova att segla på land istället. Landsegling, eller land yachting är en sport som passar barn över 8 år då man åker på små trehjulingar som drivs fram med hjälp av vinden. På norra Fuerteventura utanför Corralejo kan man prova på sporten.  

  Landsegling är en rolig aktivitet för hela familjen. Foto: Istock.

  Kör dune buggys

  Att köra en så kallad dune buggy – eller sandloppa som det även heter på svenska – är ett roligt sätt att uppleva öarnas natursköna landskap. Uthyrare finns på majoriteten av öarna. 

  Flyboard

  Upplev känslan av att kunna flyga med en tur på den här jetdrivna manicken. Flyboard finns på flera ställen på Teneriffa, Lanzarote, Fuerteventura och Gran Canaria. 

  Flyboarding. Foto: Istock.

  Kitesurfing eller vindsurfing

  Surfa fram på vågorna och känn hur du nästan flyger med hjälp av vindens kraft. Tack vare öarnas många soltimmar och nästan konstanta vind är Kanarieöarna optimala för att utöva de fartfyllda vattensporterna. På Gran Canaria finns det gott om skolor och uthyrare. Några av de populäraste platserna är Pozo Izquierdo, Ojos de Garza, och Tarajalillo och Vargas – som brukar samla de mest talangfulla surfarna.

  Corralejo, Fuerteventura. Foto: Istock.

  Källor: Tripadvisor, Kanarieöarnas Turistråd. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!