Annons
Annons

1344001.jpg

Filippinerna

Se den fantastiska läsarfilmen från Filippinerna – 4 minuter ren reseglädje

Från de pulserande gatorna i Manilla till ensliga paradisöar. I februari åkte den 19-åriga Vagabondläsaren Elin Fröderberg till Filippinerna tillsammans med sin pappa Lennart. "En obeskrivlig resa", enligt Elin som dokumenterade äventyret med en kortfilm.

Text: Johanna Jackson • 2016-10-05 Uppdaterad 2021-06-23

The Philippines – what makes you feel alive? from Elin Fröderberg on Vimeo.

Elin Fröderberg från Höllviken slog ihop sitt brinnande fotointresse med sin kärlek för resor. Resultatet blev den snygga filmen från Filippinerna som visar öriket från några av sina bästa sidor – det klara och turkosa vattnet, de vackra bergen och den varma befolkningen. Men också en av de mer kontroversiella, som tuppfäktning, landets nationalsport.

Se den fantastiska läsarfilmen från Filippinerna – 4 minuter ren reseglädje
Elin Fröderberg, 19 år, har precis gått ut gymnasiet och kommer från Höllviken som ligger strax utanför Malmö.
Vad fick er att åka till Filippinerna?

– Diverse anledningar. Dels är min pappa född där, men den främsta anledningen var att vi ville till en plats som ingen av oss hade rest runt i innan – en plats där vi kunde koppla av, med bra dykplatser och fint vatten.

­Vilka platser är det vi ser på filmen?

– Busuanga Island, Donsol och Manila. Från Busuanga Island gjorde vi dagliga båt- och dykutflykter till några av Filippinernas finaste öar, hajkade upp för bergiga kullar och fick uppleva helt magiska solnedgångar och soluppgångar. Från Busuanga Island flög vi till Donsol, ett område på ön Luzon där två dagar spenderades med båtturer i jakt på valhajar. Lokalbefolkningen berättade att det inte var någon självklarhet att få se dem, men efter timmars letande fick vi simma med två stycken. Adrenalinkicken var bland den största jag har fått uppleva hittills. 

Varför ville du göra en film om er resa?

– Både jag och pappa bär på ett stort filmintresse. Med filmen vill jag förmedla känslan av att resa och Filippinernas olika sidor och dess gigantiska variation av upplevelser.

Resultatet blev ju supersnyggt, vad använde du för typ av utrustning?

– En Nikon D800 med ett 50mm objektiv (marknivå), en GoPro Hero 4 (under vatten) samt en DJI phantom 3 för drönarklippen.

Vad var det bästa med resan?

– Vi övernattade på en resort utanför Busuanga Island, och för att komma dit var vi tvungna att färdas med båt som utgick från en liten fiskeby. I väntan på båten kom två små barn plötsligt fram. De smet snabbt iväg och hämtade resten av sina vänner. Tillsammans stod de blygt och stirrade när jag drog fram kameran. Några bilder knäpptes av, några filmklipp spelades in – sen hände något. Efter att ha fått se sig själva på en liten LCD-skärm släppte allt. De började dansa, skratta och rappa. Aldrig har jag sett så många leenden, hört så många skratt och fått så många high-fives som där och då. 

Kommer du att resa tillbaka?

– Definitivt. 

Har du också en gjort en speciell resa som du tycker att andra borde få ta del av? Tipsa oss på webbredaktionen@vagabond.se 

Filippinerna – 5 favoriter i öparadiset Palawan

Filippinerna: 8 anledningar till att besöka härliga Malapascua


Text: Johanna Jackson • 2016-10-05
FilippinernaRestips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top