Annons
Annons
Foto: Ras al-Khaimah Tourism Development Authority

Foto: Ras al-Khaimah Tourism Development Authority

Förenade Arabemiraten

Världens längsta zipline har öppnat i Förenade Arabemiraten

Susa fram över bergen i 150 knyck. Nu har världens längsta – och högst belägna – zipline öppnat i i Ras al-Khaimah, Förenade Arabemiratens nordligaste emirat.

Text: Johanna Jackson • 2018-02-05 Uppdaterad 2021-06-23

Den nervpinande åkattraktionen utgår från det 1 934 meter höga berget Jebel Jais – som är det högsta i landet. Här kommer två personer åt gången kunna fara fram genom luften i hisnande hastigheter fastspända i horisontellt läge.

Med sin längd på hela 2 830 meter blir linbanan den längsta i världen. Tidigare rekordhållare ”The Monster” i Puerto Rico är 2 200 meter lång.  

Det finns inga åldersbegränsningar för att åka, men man måste vara minst 120 centimeter lång och väga mellan 45 och 150 kilo. Man måste också ha en tjock plånbok – priset för nöjet ligger på 650 dirham, cirka 1 400 kronor.

Världens längsta zipline har öppnat i Förenade Arabemiraten
Foto: Ras al-Khaimah Tourism Development Authority

Emiratet Ras al-Khaimah som är känt för storslagna berg och vacker, avskalad natur ligger norr om Dubai. Det går att ta sig hit med bil genom en drygt 2 timmar lång resa på svindlande vägar, men planen är att turister även ska kunna slussas hit med helikopter. 

Det nya rekordåket är bara ett av flera planerade projekt som är tänkta att locka äventyrslystna turister till området, skriver CNN. Bland annat planeras en utsiktsplats på 1300 meters höjd över havet som ger besökare utsikt över det dramatiska landskapet.

Läs mer och boka på jebeljais.ae

Dubai: 8 måsten i lyxmetropolen

Världens högsta hotell öppnar i Dubai


Text: Johanna Jackson • 2018-02-05
Förenade ArabemiratenNyhetAktiv semester

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen