Annons
Annons
På lördag berättar Per J Andersson om sina indiska tågresor i Kungsträdgården i Stockholm. På bilden Nilgiri Mountain Railway i sydindiska Tamil Nadu. Foto: Per J Andersson

På lördag berättar Per J Andersson om sina indiska tågresor i Kungsträdgården i Stockholm. På bilden Nilgiri Mountain Railway i sydindiska Tamil Nadu. Foto: Per J Andersson

Indien

Indien kommer till Stockholm

Just nu är det smällhett i norra Indien. Och snart kommer monsunregnen. Sådan tur att du just nu inte behöver resa dit för att uppleva indisk kultur. Det kan du nämligen göra på mycket närmare håll. Närmare bestämt i Kungsträdgården i Stockholm nu på lördag.

Text: Redaktionen • 2018-05-23 Uppdaterad 2021-06-22

Indien kommer till Stockholm
På lördag fylls Kungsan med indisk mat och kultur.

På lördag fylls alltså Kungsträdgården i centrala Stockholm med indisk kultur i alla dess former. Och allt, förutom maten, är gratis. Dagen börjar med gemensam morgonyoga kl 9.30 och fortsätter med ett späckat program med allt från klassisk indisk dans till bhangra och Bollywood.

Evenemanget kallas för Namaste 2018 och är en del av India Unlimited, som bjuder på flera seminarier och utställningar med Indientema i Stockholm under våren.

Parken fylls också med indiska snabbmatsstånd så att du kan uppleva smaken av masala dosa, samosa, tandorikyckling och idli.

I Galleri So, som också ligger i Kungsträdgården, hålls flera föredrag med bildvisningar på tema Indien. Först ut, kl 13, är författaren Mikael Bergstrand, som skrivit bestsellerboken (som också blev en tv-serie i SVT) Delhis vackraste händer.

Och kl 16.10 är det dags för Vagabonds Indienreseexpert, Per J Andersson, som berättar om hur du reser med tåg i Indien. I Pers tågreseföredrag får du följa med på Ökenexpressen till Jaisalmer, bergståget till Darjeeling och det ångloksdrivna tåget på kuggstångsbanan upp till den före detta brittiska rekreationsorten Ooty i Nilgiribergen. Per har åkt tåg kors och tvärs i Indien sedan början av 1980-talet och berättar också en del om den indiska järnvägens historia och framtid.

Indien i Kungsan – program

Hela programmet för Namaste 2018 hittar du här.


Text: Redaktionen • 2018-05-23
IndienStockholmTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen