Annons
Annons
Indonesien

Turister luras att äta hundkött på Bali

Har du någonsin ätit kött från ett gatumatsstånd eller på stranden i Bali? Kanske har du trott att det var kyckling eller nötkött? Risken finns att du i själva verket har ätit hundkött. I en ny avslöjande granskning från djurrättsorganisationen Animals Australia uppdagas att hundkött säljs till ovetande turister i semesterparadiset. Varning för starka bilder.

Text: Johanna Jackson • 2017-06-21 Uppdaterad 2021-06-23

I chockerande bilder från Animals Australia visas hur hundar jagas och fångas in under brutala och mycket plågsamma förhållanden. De binds och hålls i smutsiga utrymmen innan de slaktas. Ingen hund går säker, både tama hundar och valpar med ägare och vilda hundar faller offer för kötthandeln.   

­– Vår utredares videomaterial av hundar som fångas och slaktas är djupt upprörande. Lidandet som de här hundarna får utstå är inget annat än hjärtskärande, säger Lyn White på Animals Australia.

Turister luras att äta hundkött på Bali
Turister luras att äta hundkött på Bali

I Indonesien är det lagligt att äta hund och köttet är uppskattat av många i lokalbefolkningen. Djurplågeri är däremot olagligt. Att sälja förgiftat kött är också olagligt. 

Ofta märks hundkött med symbolen ”RW”, men många turister känner inte till detta. I videoklipp från Animals Australia, som visades i ett nyhetsinslag på tv-kanalen ABC, frågas flera försäljare av turister ifall det är hundkött de säljer. Gång på gång förnekar försäljarna detta och säger i stället att det är kyckling. 

Turister luras att äta hundkött på Bali

Andra starka bilder visar hur försäljare avlivar hundarna genom att hänga dem i snören runt halsen så att de långsamt dör av kvävning. I vissa fall förgiftas hundarna. Prover av köttet visar även att det kan finns höga halter av E.coli-bakterier i köttet, som kan orsaka kraftig diarré och magsjuka hos den som äter det. 

Turister luras att äta hundkött på Bali
Turister luras att äta hundkött på Bali

Så blir du vilseledd av bokningssajternas marknadsföring

Mutorna du antagligen kommer behöva betala på Bali


Text: Johanna Jackson • 2017-06-21
IndonesienNyhetBali

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen