Annons
Annons
Den 1 februari är det världspremiär för Döda havet-Maraton i Israel. Foto: Lorenzo Bianchi/Getty Images

Den 1 februari är det världspremiär för Döda havet-Maraton i Israel. Foto: Lorenzo Bianchi/Getty Images

Israel

Världspremiär för Döda havet-Maraton i Israel

Fredagen den 1 februari går loppet "Döda havet-Maraton" av stapeln för första gången i Israel. Löptävlingen är unik i sitt slag då man springer på stränder och i ökenlandskap beläget på jordens lägsta punkt på land, 430,5 meter under havsnivå.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-01-28 Uppdaterad 2021-06-23

När Döda havet-Maraton äger rum är det första gången som det unika ökenlandskapet är öppet för allmänheten. En av loppets höjdpunkter kommer vara att springa på strandremsan som löper ut i den södra delen av havet. Loppet erbjuder en fantastisk utsikt över de gamla saltkristallerna och de magiska stillsamma ökenlandskapen.

Döda havet-Maraton är en fantastisk möjlighet för människor från hela världen att uppleva Israel och den fantastiska naturen på ett helt nytt sätt, ur ett helt nytt perspektiv! säger Nira Fisher, chef för Israeliska turistbyrån i Norden.

Döda havet-Maraton arrangeras av grundarna av de gamla Ein Gedi-loppen, som har stått värd för flera olika lopp i över 30 år. Tanken är att Döda havet-Maraton ska bli ett av de årligt återkommande loppen i Israel tillsammans med Tel Aviv Marathon som äger rum den 22 februari och Jerusalem Marathon, som anordnas den 15 mars. 

 

6 ställen du inte får missa i Tel Aviv

Vagabond listar: Bästa resmålen 2019

Här är Europas miljöhuvudstad 2019


Text: Linnéa Axelsson • 2019-01-28
IsraelNyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen