Annons
Annons
Bilder från Nordkoreas statliga nyhetsbyrå KCNA visar Kim Jong-Un i en nöjespark och framför det statliga flygbolaget. Foto: KCNA.

Bilder från Nordkoreas statliga nyhetsbyrå KCNA visar Kim Jong-Un i en nöjespark och framför det statliga flygbolaget. Foto: KCNA.

Nordkorea

Nordkorea hoppas på turistboom

Nordkorea storsatsar på turism. Nästa år vill man att en miljon utländska besökare ska besöka landet, skriver SVT och hänvisar till The Telegraph.

Text: Johanna Jackson • 2016-05-19 Uppdaterad 2021-06-23
Annons

I dagsläget besöker cirka 100 000 turister Nordkorea. Dock utgörs cirka 95 procent av dessa av kinesiska turister som vanligtvis bara stannar några dagar över veckosluten.   

Men nu har Nordkorea stora planer på att öka antalet utländska besökare och nästa år hoppas man på en miljon turister – och vid 2020 är förhoppningen att två miljoner besökare ska turista i landet.

För att möjliggöra detta har landets ledare Kim Jong-Un bland annat låtit bygga en ny internationell flygplats utanför landets huvudstad Pyonyang. Man har också sedan tidigare börjat med ett ansiktslyft för statens flygbolag Air Koryo som länge varit ökänt för sin låga standard. 

Nordkorea hoppas på turistboom
Kim Jong-Un i en av backarna i landets nyöppnade skidanläggning Masikryong. Foto: KCNA.

Utöver detta har man också lanserat en ny turistapp och nära den kinesiska gränsen vid staden Sinuiju har man öppnat upp en ny zon för turister. Men att diktaturen ska kunna nå sitt mål med en miljon turister redan nästa år är inte troligt, enligt Julia Dalard vd för Nordens enda resebyrå som är specialiserad på Nordkorea, Korea Konsult. 

– Det finns helt enkelt inte tillräcklig infrastruktur, vägar och hotell, för att ta emot så många turister. Kanske någon gång när det har byggts tillräckligt – men inte nu, säger hon till SVT.

Gilla Vagabond på Facebook för fler spännande artiklar om resor, inspiration och gratis reseguider i ditt flöde.

6 udda platser att åka skidor på

Unika bilder från världens kanske märkligaste lopp – Pyongyang marathon i Nordkorea

20 outforskade destinationer – hit reser minst turister


Text: Johanna Jackson • 2016-05-19
NordkoreaNyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top