Annons
Foto Ceen Wahren

Foto Ceen Wahren

Restips

49 tips i Phuket

Oavsett om du rest till Phuket en eller tio gånger tidigare lär du ha missat några av godbitarna. Phuket är trots sin ringa storlek fylld av unika smultronställen som många turister aldrig hittar till. Här är insidertipsen du inte får missa på din nästa resa.

Text: Michael Jenselius • 2013-11-27 Uppdaterad 2022-11-02
Annons

Utflykter & aktiviteter i Phuket

1. Dino Park

Minigolfbanan Dino Park på strandgatan mellan Karon och Kata Beach (mitt emot Buffalo Steak House) är populär bland barnen och har som namnet antyder dinosaurietema. Det finns även en restaurang i anslutning till minigolfbanan som erbjuder riktigt god mat, både thailändskt och västerländskt.
Hitta hit: Ligger bredvid Marina Phuket Resort mellan Karon och Kata Beach, dinopark.com/

2 Splash Jungle Water Park

Hotellet West Sands slog till och öppnade Splash Jungle Water Park i början av 2010, ett projekt som kostade 500 miljoner baht, 120 miljoner kronor, att bygga. Splash Jungle Water Park är Phukets första badland och inte helt oväntat mycket populärt bland barnen. Med tanke på det relativt höga in­trädespriset bör du försöka avsätta en heldag. För vuxna är dagsinträdet 1 295 baht, ca 315 kr, och för barn i åldrarna 5 till 12 år kostar det 650 baht, ca 160 kr.

Annons

Hitta hit: Ligger inuti hotellet West Sands vid Mai Khao Soi 4 i norra delen av Phuket, 076-37 21 11, splashjunglewaterpark.com.

49 tips i Phuket
Upptäck grottorna i Phang-Nga-bukten. Foto Thinkstock

3. John Gray’s Sea Canoe

Att paddla kanot i grottorna vid Phang-Nga-bukten är en upp­levelse du inte får missa. Det finns flera företag som erbjuder dessa turer, men John Gray är den person som först startade dessa utflykter för snart 30 år sedan och anses vara bäst. Han är lite dyrare än några arrangörer som dykt upp på senare år, men det är värt att lägga lite extra på ett företag som är mycket månt om Phukets natur och att den inte exploateras.

Hitta hit: 124 Soi 1 Yaowarat Road, Taladyai, Muang, johngray-seacanoe.com.

4. Phuket Aquarium

Phukets enda akvarium är inte det största i världen, men det erbjuder en intressant insyn i hur det marina livet ser ut i Andamansjön. Här finns allt från clownfisken Nemo till hajar och rockor. Det finns även en relativt ny glastunnel där du kan se fiskarna på nära håll.

Hitta hit: Vid slutet av Cape Panwa på östra sidan av Phuket. phuketaquarium.org

Läs också: Thailand – Dykning på Ko Tao och Similan

5. Snorkla vid Racha Noi

Det bästa stället för en dags snorkling är att ta en båttur till ön Racha Noi som ligger en timmes båtfärd från Chalong i södra Phuket. Racha Noi har en härlig vik med flera restauranger. Passar även utmärkt för barn.

Hitta hit: Med båt från Chalong. Boka med resebyrå för hämtning på ditt hotell.

6. Simon Cabaret

Simon Cabaret har Phukets äldsta och mest kända uppträdanden. Här showar så kallade ladyboys – män som vill vara kvinnor – till glada toner. Vill du inte betala för att se dessa ladyboys lär du även se dem om du strövar omkring på Bangla Road i Patong Beach där ofta spontana uppträdanden äger rum utanför barerna.

Hitta hit: På huvudvägen Sirirat road mellan Patong och Karon Beach, 076-34 20 11, phuket-simoncabaret.com.

49 tips i Phuket
Simons Cabaret är en legendarisk ladyboyshow med mycket humor.

7. Paintball i Chalong

Reser du tillsammans med en stor grupp eller om du har möjlighet att samla ihop ett gäng på minst åtta personer bör ni definitivt prova på paintball. Vid Phuket Shooting Range i Chalong kan du roa dig med att skjuta dina vänner i en exotisk miljö som får dig att känna dig precis som Rambo.

Hitta hit: På huvudvägen mellan Chalong Circle på väg mot Kata Beach.

8. Phuket Cable Ski

En relativt okänd men rolig aktivitet är att åka wakeboard på Phuket Cable Ski i Kathu. Här finns en stor bana som passar både nybörjare och proffs. Att balansera på en skida samtidigt som du håller i ett handtag som drar dig runt vattenbanan ser enklare ut än vad det är.

Hitta hit: 86/3 Moo 6 Vichitsongkram Road i Kathu, 076-20 25 25, phuketcableski.com.

9. Gokart i Kathu

I Kathu nära Patong Beach finns två stycken gokartbanor som erbjuder rolig körning för både vuxna och barn. Kommer du från Patong bör du välja Phuket Kart speedway som ligger på vänster sida om vägen. Där går det även att hyra fyrhjulingar (ATV) och motorcrosscykel för lite offroadkörning i den närliggande djungeln.

Hitta hit: Vid huvudvägen från Patong Beach mot Kathu/Phuket Stad. Precis efter att du passerat det stora berget. gokartthailand.com/

49 tips i Phuket
Gokart i Kathu är en bra utflykt för den som bränt sig i solen.

Sevärdheter i Phuket

10 Phuket old town

Phukets gamla stad är rik på historia. Från de färgglada kvarteren vid till flera kinesiska taoisttemplen som vittnar om den stora andelen invånare med kinesisk härkomst. Ett av dessa är Sang Tham Shrine bredvid det legendariska On On Hotel i kinesisk-portugisisk-kolonial blandstil på Phan Nga Road.

I gamla stan finns också kulturarvsklassade kinesiska apotek, tradtionella kaféer där du dricker kopi (traditionellt thailändskt kaffe) och en myllrande matmarknad som börjar klockan två på morgonen och slutar innan klockan slagit tolv på förmiddagen.

49 tips i Phuket
I Sang Tham Shrine kan du spå dig och få veta vad som väntar i framtiden. Foto: Johanna Jackson.

11. Chalong-piren

Båtpiren i Chalong erbjuder en mycket trevlig kvällspromenad innan solen går ner. Beskåda dykbåtarna som kommer in från de närliggande öarna eller fiskarna som varit ute på djuphavsfiske. Efter promenaden kan du slappna av vid restaurangen Kan Eang  Pier som ligger precis bredvid piren.

Hitta hit: Chalongbukten på östra Phuket.

12. Banana Beach

Det här är ett riktigt smultronställe om du är äventyrslysten. Banana Beach är kanske den enda stranden på Phuket där du fortfarande kan njuta av att vara nästan helt själv. I alla fram till för något år sedan då CNN uppmärksammade stranden. Det är dock fortfarande få som kommer hit då det är så svårt att hitta och jämfört med de andra stränderna är det klart mycket lugnare.

Hitta hit: Det enklaste sättet att hitta till Banana Beach är att åka till Nai Thon Beach nära flygplatsen. Åk söderut och när du passerat Andaman White Beach Resort hittar du Banana Beach i en av kurvorna på höger sida av vägen.

Läs också: 7 makalösa Phuket-stränder

13. Big Buddha

Big Buddha är en av Phukets största turistattraktioner – och det med all rätt. Den 45 meter höga vita buddafiguren som är placerad högst upp på Nagakerd-berget nära Chalong har vacker utsikt över Phuket i alla riktningar. Har du tur med vädret kan du se ända bort till Phang-Nga Bukten. På vägen upp till Big Buddha finns det flera små restauranger som erbjuder bra fototillfällen.

Hitta hit: Mellan Chalong Circle och Wat Chalong på Chaofa West Road, mingmongkolphuket.com.

49 tips i Phuket
Big Buddha är behagligast på morgonen innan turistruschen.

14. Karon View Point

Karon View Point på strand­vägen mellan Karon Beach och Rawai hör nog till en av de mest fotograferade platserna på hela Phuket. Tillåter vädret kan du ta fantastiska bilder på Kata Noi, Kata och Karon Beach. Tajma din tur så att du är i området på eftermiddagen för att sedan anlända till Promthep Cape där du kan fotografera solnedgången.

Hitta hit: På kustvägen mellan Kata Beach och Nai Harn.

15. Promthep Cape

Varje kväll strax innan skymning samlas både amatörer och fotografer för att ta bilder på solnedgången vid Promthep Cape på södra Phuket. När du är klar med fotograferingen kan du prova den intilliggande restaurangen, Promthep Restaurant. Glöm inte myggoljan, här kryllar det av blodtörstiga små rackare.

Hitta hit: På kustvägen mellan Kata Beach och Rawai Beach.

16. Wat Chalong

Även om Wat Chalong i Chalong har blivit en riktig turistfälla är det fortfarande ett vackert tempel. Wat Chalong är även det mest respekterade templet och har en intressant historia som sträcker sig till början av 1800-talet. Bred­vid huvudtemplet finns en så kallade chedi som rymmer vad som uppges vara en benflisa från Budda. Har du tur kan du gå in och titta på benflisan.

Hitta hit: 3 kilometer från Chalong Circle på Chaofa West Road norrut.

49 tips i Phuket
Det finns 29 tempel på Phuket, men Wat Chalong räknas som det vackraste.

17. Nai Harn Beach   

Nai Harn Beach på sydvästra Phuket är den strand som kanske är populärast bland de västerlänningar som bor på Phuket. På senare år har den blivit upptäckt även av turisterna och det är inte lika lugnt som det en gång var, men jämfört med de stora turiststränderna är Nai Harn Beach fortfarande lugnare. Missa inte att äta thaimat på någon av strandrestaurangerna. Mycket barnvänlig strand under hög­säsongen.

Hitta hit: Ta taxi till Nai Harn Beach, mellan Chalong och Rawai Beach.

18. Wat Bang Rieng

Wat Bang Rieng är ett fantastiskt tempel som ligger cirka en timmes bilfärd från Phuket, halvvägs till Krabi. Templet är placerat högst upp på en bergstopp och har utsikt över ananasodlingar ända till Phang-Nga-bukten. Få turister hittar hit. Cirka 20 minuter innan Wat Bang Rieng finns även det så kallade Monkey Temple vilket är en grotta med fladdermöss. Utanför grottan lever hundratals vild­apor som du kan mata med bananer. Se till att hålla hårt i kameran.

Hitta hit: För att hitta till Wat Bang Rieng kan du fråga någon av turistbyråerna på Phuket eller en taxichaufför som känner till området.

19. Koh Phi Phi

Att åka till Phuket utan att göra ett besök till Koh Phi Phi får nästan anses som regelbrott. Den här lilla ögruppen är omåttligt populär, men du lär inte bli ensam. Vill du inte stanna kvar på huvudön kan du ta en dagstur från Phuket. Passa gärna på att ta en snorkeltur vid de kring­liggande öarna. Få missar att besöka närliggande Maya Bay på Phi Phi Leh där filmen The Beach spelades in år 2000 med Leonardo DiCaprio i huvud­rollen.

Hitta hit: Båt från Phuket.

49 tips i Phuket
Koh Phi Phi Island är ett populärt utflyktsmål. Avsätt ett par dagar.

Nattliv i Phuket

20. Famous

Famous är en av de senaste hypertrendiga nattklubbarna på Phuket och är belägen på översta våningen av Jungceylon Shopping Mall i Patong Beach. Hit kommer societeten från Bangkok när de är på besök på Phuket. Ett av dragplåstren är att taket på nattklubben är en swimmingpool med tjejer som dansar och spelar volleyboll i takt med musiken. Famous har även flera loungerum. Famous är lite dyrare än snittet i Patong Beach, men ett av de trendigaste inneställena i området. Likt Seduction bjuder Famous in kända DJ:s från hela världen med jämna mellanrum.

Hitta hit: Inuti Jungceylon Shopping Mall i Patong Beach, 076-36 67 17.

21. Banana Disco

Banana Disco hör till en av de absoluta klassikerna på Phuket och öppnade redan i början av 1990-talet. Har på senare år fått mycket konkurrens från framför­allt Tiger Disco och Seduction, men är trots det alltid knökfullt med partysugna människor. Ligger dessutom direkt på stranden ett stenkast från Bangla Road.

Hitta hit: Strandgatan i när­heten av Bangla Road i Patong Beach.

22. Catch Beach Club

Catch Beach Club på Surin Beach ligger i anslutning till Twinpalms Resort. Catch Beach Club passar lika bra på eftermiddagen som på kvällen och är ett ställe där du kan ta det lugnt och njuta av havsutsikten. Tack vare den avslappnade stämningen och öppna ytan är det en av få strandbarer som även passar för barnfamiljer.

Hitta hit: Mitt på Surin Beach, 076-31 65 67, catchbeachclub.com.

49 tips i Phuket
Catch Beach vid havet är läckert både till lunch och middag. Eller en drink.

23. Tiger Discotheque

Tiger Discotheque är ett av de största diskoteken i Patong Beach och ligger ovanpå Tiger Complex som är fullt av barer av varierande kvalitet. Efter en tragisk brand tidigare i år förstördes stora delar av komplexet och håller enligt uppgift nu på att byggas om.

Hitta hit: I slutändan av Bangla Road bort från stranden i Patong Beach.

24. Seduction

Seduction är mycket populärt bland de som har lite högre krav. Seduction bjuder ofta in kända DJ:s från USA, Europa och Asien. Diskoteket är i tre våningar som alla spelar olika sorters dansmusik. Något högre priser än kringliggande etablissemang, men väl värt ett besök när det sprätter i benen. Har dessutom öppet till 04 på morgonen eller senare.

Hitta hit: I slutändan av Bangla Road bort från stranden i Patong Beach, seductiondisco.com.

25. Baba Nest

Det här är ett av de hetaste ställena på Phuket just nu. Baba Nest är en loungebar belägen på taket ovanför lyxhotellet Sri Panwa. Den unika utformningen ger känslan av att du sitter på en brygga som leder rätt ut i havet vid Makham Bay på Phukets östkust. Utsett av CNN till en av de tre bästa strand­barerna i hela världen. Dyrt, men trendigt så det förslår.

Hitta hit: Ligger vid Cape Panwa, cirka 20 minuters taxifärd från Phuket stad, 076-37 10 00, sripanwa.com.

49 tips i Phuket
Takbaren Baba Nest är dyrt, hett och rätt just nu. Den bryggformade loungen ligger på taket till Siri Panwa. Utsikten är gratis.

26. Rock City

Som namnet antyder är det här ett riktigt rockställe med tung hårdrock som specialitet. Vad som skiljer Rock City från andra ställen med liveband är kvaliteten och det otroliga öset. Husbandet brukar ofta bestå av svenska musiker som spelar covers på många av de klassiska rocklåtarna. Rock City hittar du bredvid Jungceylon Shopping mall i Patong Beach.

Hitta hit: Brevid Jungceylon Shopping Mall i Patong Beach.rockcitypatong.com/

27. Rockin’ Angels Blues Café

En av Phukets få genuina rockbarer. Rockin’ Angels Blues Café drivs av musikern Patrick från Singapore som har spelat tillsammans med en rad kända bluesmusiker. Gillar du musik och trevlig stämning kommer du inte att bli besviken. Kan du dessutom spela ett instrument är du alltid välkommen att vara med på en jamsession som spontant brukar inträffa framåt den senare delen av kvällen.

Hitta hit: 55 Yaowarat Road i Phuket Town, facebook.com/rockinangels.  

28. O’Malley’s Pub Phuket Town

Vill du komma från turiststråken och njuta av en riktig irländsk pub bör du ta dig till O’Malleys i Phuket stad. Hit söker sig många västerlänningar som är bosatta på Phuket och som tröttnat på turistställena. Förutom att njuta av en Guinness kan du även spela biljard, följa engels­ka ligan på storbilds-tv eller kasta pil. Passa på att ekanta dig med de andra gästerna och fiska lite insider­information om vad som händer på Phuket.

Hitta hit: Montri Road vid busstationen i Phuket stad, 081-246 44 81.

29. Music Matters

Här blandas backpackerturister med filippinska musiker som arbetar på något av hotellen på ön. Nästan varje kväll är det jamsession och vem som helst är välkommen att hoppa in. Utmärkt utbud av goda drinkar samt trevligt sällskap. Ägaren Jeffrey, som kommer från Filippinerna, har ofta öppet till sent på småtimmarna, trots att den officiella stängningstiden är 01.00.

Hitta hit: Ligger på en liten sido­gata mellan Tilok Utis 1 Road och Phuket Road nära Robinson Ocean Shopping mall i Phuket stad facebook.com/phuketmusicmatters.

30. Ice Bar Patong

Du kanske inte har några större ambitioner att stänga in dig i ett frysrum med svensk vintertemperatur när du är på semester på Phuket. Men känner du dig lite dåsig i värmen finns det inget som piggar upp som en kall drink på Ice Bar i Patong.

Hitta hit: På Soi Bangla bakom Seduction Disco, https://www.facebook.com/banglaicebar.   

Restauranger i Phuket

31. Tamachart/Natural Restaurant

Tamachart, vilket betyder “naturlig” på thailändska, är allt annat än en vanlig upplevelse. Restaurangen är bohemiskt utsmyckad med allt från gamla tv-apparater som är ombyggda till fiskakvarier, till konstgjorda vattenfall som brusar i bakgrunden. Allt paketerat i en lummig trädgårdsmiljö som bäddar för en riktigt mysig kväll. Tamachart är visserligen öppen dagtid men vi rekommenderar ett kväll­sbesök. Passar utmärkt även för barnen och det finns en mängd barnvänliga rätter på menyn. Maten på Tamachart är mycket bra och hör till ett av de absoluta favoritställena bland både thailändare och västerlänningar. Priserna är även de långt under vad du får betala vid de stora turistfällorna.

Hitta hit: 62/5 Phutorn Road i Phuket Town, 076-21 40 37.

32. Foodbox Matlådan fd. Trädgården

Foodbox är en liten svensk restaurang belägen nära Nai Harn söder om Chalong, som drivs av Jörgen och hans thailändska fru. Restaurangen erbjuder riktig svensk husmanskost. Dagens rätt som kostar 150 baht, ca 35 kr, och då ingår sallad, bröd och kaffe. Även om du inte är sugen på svensk mat kan du alltid komma in och ta en kaffe med Jörgen som känner allt och alla när det handlar om Sverige och svenskar på Phuket. Hit brukar även många krögare från de stora svenska restaurangerna på Phuket komma på kvällskvisten för att pusta ut. Beläget i en avslappnad trädgårdsmiljö som passar utmärkt för barnen. Visar även svenska barnfilmer på verandan. Stängt måndagar.

Hitta hit: 95/6 Moo 1, Sai Yuan i Nai Harn, 086-950 68 65.facebooksida

33. Nikitas in Rawai

Det bör sägas med en gång att Nikitas i Rawai varken har den bästa maten eller de bästa priserna. Till och med servicen lämnar ibland mycket övrigt att önska. Det som gör Nikitas oslagbart en sen eftermiddag är den otroligt vackra utsikten och stämningen. Njut av en kall öl eller en Mai Tai efter en hel­dag med aktiviteter. Du kommer garanterat att finna ro och välmående. Passar även bra för barnen.

Hitta hit: Beläget precis vid början av Rawai Beach, till vänster om du kommer från Chalong, 076-28 87 03, nikitas-phuket.com.

49 tips i Phuket
På Phuket behöver du aldrig gå hungrig eller törstig. På Nikitas in Rawai föreslår vi drink framför middag.

34. Tunk Ka Cafe

Tunk Ka Cafe är en klassiker i Phuket stad belägen halvvägs upp till Khao Rang Hill. Här kan du njuta av den bästa utsikten i Phuket stad – restaurangen har nästan 180 graders vy över staden ända bort till vattnet på östsidan av Phuket. Köket är klassiskt thailändskt med fokus på specialiteter från södra Thailand. Bra utbud av fisk och skaldjur. På grund av sitt läge passar Tunk Ka Cafe inte så bra för småbarn, men är perfekt för en romantisk kväll med ett glas vin. Restaurangen har öppet dagtid, men vi rekommenderar att du besöker den på kvällen.

Hitta hit: Halvvägs upp för berget Khao Rang Hill i Phuket Town, 076-21 15 00.

35. Kan Eang @ Pier

Det här är en av de trevligaste fisk- och skaldjursrestaurang­erna på Phuket och är belägen precis bredvid den långa båt­piren i Chalongbukten. Här hittar du dagsfärska räkor, krabbor och humrar som kommer in med fiskebåtarna i Rawai varje morgon. Maten är av toppklass och restaurangen har även en utsökt vinkällare med ett stort sortiment. Kan Eang Pier är inte den billigaste restaurangen på Phuket, men långt ifrån den dyraste. Lite längre norrut lig­ger även originalet som konstigt nog har fått namnet Kan Eang 2, och erbjuder i stort sett samma urval av mat och dryck. Fungerar utmärkt tillsammans med barn såväl som en romantisk kväll på tu man hand.

Hitta hit: Precis bredvid piren i Chalong,  076-38 12 12, kaneang-pier.com

36. Boathouse Wine & Grill

Boathouse i Kata Beach hör till en av Phukets äldsta lyxre­stauranger med över 20 år på nacken. Boathouse är ett av Phukets bästa stekhus och er­bjuder en blandning av utsökt fransk och thailändsk mat. Vinkällaren är dessutom av världsklass. Men smakar det så kostar det och hit går du inte för att du tror att “Thailand är billigt”. Vill du ha ett bord direkt på stranden bör du boka i förväg.

Hitta hit: På strandvägen mellan Kata Beach och Kata Noi,  076-33 00 15, boathousephuket.com.

49 tips i Phuket
Svårt att tröttna på thailändsk husmanskost. Foto Thinkstock

37. La Gaetana

Den lilla italienska kvarters­krogen La Gaetana i Phuket stad hör till ett av de absoluta toppställena på Phuket. Hit går du inte för utsikten utan för den romantiska stämningen och utsökta italienska maten. När du kommer in på restaurangen får du direkt känslan av att du befinner dig på en liten familje­restaurang i Italien. La Gaetana drivs av Gianni från Italien som har 30 års erfarenhet som kock på den franska hotellkedjan Club Med. Sedan drygt tio år är han bosatt på Phuket och är välkänd bland
lokalbefolkningen. Han har en av få västerländska restauranger på Phuket som även lockar till sig thailändska gäster, både från Phuket och Bangkok. Är ofta fullsatt så bokning rekommenderas. Stängt på onsdagar.

Hitta hit: 352 Phuket Road, vid korsningen ett stenkast från Robinson i Phuket stad. 076-25 05 23 eller Gianni direkt på 081-397 12 27.

38. Mor Mu Dong

Letar du efter en riktigt udda restaurang som få turister har varit på är Mor Mu Dong det rätta stället. Hit kommer thailändarna för att äta och slappna av efter en lång dag på jobbet. Lokalen är enkel, men köket serverar utsökt mat med fisk och skaldjur som specialitet. Helt klart en annorlunda upp­levelse som även är snäll mot plånboken.

Hitta hit: Belägen på strandkanten nära Chalong och restaurangen är så avlägsen att den inte har något telefonnummer. Enklaste sättet att hitta hit är att styra färden mot Phuket Zoo och fortsätta rakt fram. När du närmar dig vattnet bör du se skyltar.

39. China Inn

China Inn är en unik liten re­staurang belägen mitt i Phuket stad på Thalang Road som få känner till. Restaurangen tillhör en Phuketfamilj som byggt om sitt hus efter ett kinesiskt tema. Maten består av fantastiskt goda thairätter till överkomliga priser. China Inn är endast öppet för lunch mellan måndag och lördag.

Hitta hit: 20 Thalang Road i Phuket stad, 076-35 62 39.

49 tips i Phuket
China Inn serverar – sitt namn till trots – traditionell thaimat.

Hotell i Phuket

40. Friendship Beach i Rawai

Friendship Beach i Rawai är kanske ett av de bästa familjehotellen i hela Phuket. Mycket tack vare sitt avlägsna och fridfulla läge direkt på stranden. Eftersom hotellet är beläget på östsidan av Phuket är badvattnet inte lika klart som på västkusten. Utsikten är dock slående vacker och det finns en stor swimmingpool som även är barnanpassad. Är du inte beroende av att vara nära nattlivet är det här ett av de bästa hotellen på Phuket som dessutom är relativt snällt mot plånboken.

Hitta hit: friendshipbeach.com

41. Malee Garden i Nai Harn

Vad svenska Britt-Marie “Malee” Bergman-Saengkhamchu inte vet om Thailand är inte värt att veta. Tillsammans med sin thailändska make Ging, driver hon ett litet pensionat bestående av två lägenheter i Nai Harn på södra Phuket. Perfekt boende för familjer eller par som inte vill bo på hotell. Britt-Marie är även författare till boken Resa i Thailand.

Hitta hit: 107/5-9 Moo 3 Choeng Thale, Phuket, 83110, Thailand, ‎0859 366 479

42. Holiday Inn Phuket Resort

Holiday Inn i Patong Beach är ett säkert kort i Patong Beach. Det ligger mitt på strandgatan i Patong, vilket betyder att du inte behöver färdas med tuk tuk-taxis för att ta dig till nattliv och shopping. Holiday Inn är ett av Patongs bästa allround-hotell som passar för alla typer av gäster, från barnfamiljer till singelresenärer.

Hitta hit: phuket.holiday-inn.com.

49 tips i Phuket
Holiday Inn är ett bra boende i mellanprisklassen.

43. Mövenpick Resort & Spa Karon Beach

Antagligen det bästa hotellet på Karon Beach, direkt framför stranden på huvudgatan. Nära till shopping i Karon Center och även till nattlivet. Lyxiga rum och ett fantastiskt poolområde som passar både vuxna och barn. Njut av solnedgången över Andamanhavet på hotellets Sand Bar med en pizza direkt från restaurangens träkolsugn. Under tiden kan barnen leka i hotellets Play Zone som erbjuder barnvakter vilka håller ett öga på dem.

Hitta hit: moevenpick-hotels.com.

44. Squareone Budget Luxury Patong

Nuförtiden är det svårt att hitta billiga hotell i Patong Beach med bra standard. Reser du med en tunn plånbok eller hellre lägger pengarna på äventyr kan du knappast hitta ett billigare hotell med samma nivå på standarden. Squareone har rum från 250 baht, ca 60 kronor, och uppåt beroende på säsong. Trots de låga priserna finns det en swimmingpool och det är endast 5 minuters promenad till stranden. Dessutom är trådlöst internet gratis.

Hitta hit: square1.biz.

45. Le Meridien

Le Meridien är det enda hotellet på Phuket som har en egen strand, mellan Karon och Patong Beach. Detta är ett av Phukets äldsta lyxhotell och du kan vara säker på att du blir väl omhändertagen. Passar bäst för par utan barn.

Hitta hit: starwoodhotels.com.

49 tips i Phuket
På Le Meridien sover du gott i sval luftkonditionering.

46. Kata Beach Resort & Spa

Beläget direkt på stranden vid södra änden av Kata Beach hittar du det här familjevänliga hotellet. Restaurangen ligger direkt på stranden och du kan bokstavligen hoppa direkt i vattnet och svalka dig efter en mastig frukost. Bra pris med tanke på kvaliteten. Har även ett systerhotell i Karon Beach om du föredrar den stranden.

Hitta hit: katagroup.com.

47. Andara Resort Villas

Andara Resort Villas i Kamala Beach är ett av de mest exklusiva hotellen på Phuket och kostar mer än de flesta har råd med eller lust att betala för. Priserna börjar på 6 000 kronor per natt, men då får du ett rum med en utsikt som slår det mesta. Servicen är givetvis i världsklass.

Hitta hit: andaraphuket.com.

48. Golden Tulip Mango­steen Resort & Spa

Golden Tulip Mangosteen i Rawai hör till en av de absoluta godbitarna på Phuket. Tack vare att hotellet ligger högst upp på en kulle sträcker sig utsikten från Nai Harn i väst till Chalong och Phuket stad i öst. En perfekt tillflykt om du vill lugna ned dig och bara hänga i swimmingpoolen hela dagen. Här finns även en bar som är stra­tegiskt placerad i poolen med barstolar under vatten. Varje söndag erbjuder hotellet även en utsökt brunch.

Hitta hit: goldentulipmangosteen.com.

49. Merlin Beach Resort

Merlin Beach Resort är belägen vid Tri-Trang Beach, en kvarts bilfärd från Patong Beach. Vill du bo i närheten av Patong Beach men ändå få distans till stim och stök kommer du inte att bli besviken på det här hotellet. Det ligger dessutom på gångavstånd från Paradise Beach som även det är en populär strand med utsikt mot Patong Beach, på tryggt avstånd.

Hitta hit: merlinphuket.com.

10 unika boenden i Thailand

5 sköna öar i södra Thailand


Text: Michael Jenselius • 2013-11-27
RestipsThailandPhuket
Annons

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top