Annons
Annons
Ingen ska behöva gå hungrig från Krabi Walking Street. Foto All over press

Ingen ska behöva gå hungrig från Krabi Walking Street. Foto All over press

Restips

Expertens tips i Krabi

Sedan drygt tjugo år tillbaka driver Henrik Enevoldsen en skandinavisk restaurang mitt i Krabi stad. Han kan allt och lite till om orten och tipsar här om fem platser du inte får missa.

Text: • 2013-12-10 Uppdaterad 2021-06-23

Expertens tips i Krabi
Henrik Enevoldsen
Yrke: driver Café Europa i Krabi stad, Thailand sedan 1990. Uppvuxen: Tjäreborg i Danmark.

1 Krabi Walking Street
Bästa marknaden

Vill du uppleva det äkta Thailand så ska du besöka kvällsmarknaden Krabi Walking Street. Marknaden är något utöver det vanliga med ett enormt utbud av läckerheter från det thailändska köket, självklart till lokala priser. Här kan du också köpa handgjorda kläder, souvenirer och lyssna på livemusik från den stora scenen som alltid har gratis underhållning. Krabi Walking Street är öppen fredag till söndag 17–22.
• Maharat Road Soi 8, ligger vid sidan av Vogue Department Store.

2 Pakarang Souvenir
Perfekt för gåvor

Om du är på shoppinghumör är det hit du ska bege dig, vare sig du vill köpa något fint till dig själv eller gåvor till dem där hemma. Här finns allt från vackra smycken och färgstarka målningar till väskor och lädervaror. Att komma tomhänt ur Pakarang är nästintill omöjligt. Vid ingången finns en butik och kaffehörna som är något av det extraordinära, den får du inte missa.
• Uttarakit Road, intill Bangkok Bank.

3 Anchalee Restaurant
Mat i mysig miljö

Troligtvis en av Krabis bästa thairestauranger som ligger mitt i en vacker trädgård. Med härliga dekorationer påminner det nästan om en regnskog. Maten här går inte av för hackor, prova gärna deras tom kha gai, kyckling i kokos, den är ljuvlig och bättre lär du inte hitta i Krabi. Restaurangen kan vara lite svår att hitta då det endast är skyltat på thailändska. Prata med lokalbefolkningen och fråga efter vägen, de kommer garanterat veta vilken restaurang du letar efter.
• 315/5 Maharaj Road.

4 Wall Painting Street
Lokal konstvandring

Känner du för att vara lite kulturell får du inte missa detta. De 77 olika väggmålningarna med motiv från hela Krabiprovinsen är målade av olika lokala konstnärer. Målningarna för dig till det lokala konstmuseet Krabi Contemporary Museum och även till det stora templet i byn, Wat Kaew. Museet är öppet från tisdag till söndag mellan 10–17 och det är gratis inträde.
• Issara Road.

Expertens tips i Krabi
Wall Painting Street, ett utomhus­galleri för lokala konstnärer.

5 Suan Kluay Mai Restaurant  
Undangömd pärla

Denna restaurang är en lokal hemlighet som många utanför Krabi inte känner till. Den ligger vid en liten flod undangömd i en stor trädgård med massor av vackra blommor. Prova gärna deras sötsura fisk med ris eller de inbakade räkorna, de är himmelskt goda. En annan klassiker är kyckling med cashewnötter. Med över 60 rätter på menyn så lär du inte gå hungrig från stället.
• Tanong Chong Pli 57/1 Moo 6. Ligger på vägen från Klong Haeng till Klong Muang efter Ao Nang Beach.

Expertens tips i Krabi
Restaurangen Suan Kluay Mai ligger dold av grönska.

Text: • 2013-12-10
RestipsThailandKrabi

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top