979083.jpg

Bangladesh

Förödande kroppspråk

Vad som för dig är en vänskaplig gest, kan missuppfattas och kränka någon annan utomlands. Vi har listat de farligaste kroppsspråken som kan få dig att hamna i trubbel på semestern.

Text: Fanny Ernestrand • 2010-09-03

1. Grekland

Förödande kroppspråkAtt glatt vinka med dina öppna handflata med spretade fingrar är inte alls så trevligt som man kan tro. Gesten kallas moutza och betyder “försvinn” eller “det är löjligt”. Gesten är inte det minsta lättsam, utan snarare seriös och offensiv.

2. Spanien

Förödande kroppspråkDu kanske trodde att klappa dig på kinden är att visa ömhet. Tänk om! Genom att klappa dig själv på kinden visar du istället att du tycker någon är fräck eller oförskämd.

3. Södra Italien

Förödande kroppspråkTänk på hur du pekar. Att rikta dina båda pekfingrar ner i marken som två pistoler är ett sätt att hota, eller markera att du kan, slå ner någon om du vill.

4. Thailand

Förödande kroppspråkAlla vet vi att det är oförskämt att peka med fingrarna, men i Thailand behöver du även tänka på vad du gör med dina fötter. Eftersom de är den lägsta kroppsdelen anses de både orena och ofina. Att peka eller flytta på något med fötterna är därför väldigt oförskämt.

5. Storbritannien

Förödande kroppspråkTrodde du att “peace-tecknet” bara var fredligt? Fel! Ett omvänt segertecken – att forma ett v med pek- och mellanfinger med handflatan mot dig – är detsamma som att räcka fingret åt någon. Vill du fira eller beställa två drinkar i baren? Se till att göra det med rätt sida fram.

6. Bangladesh och Iran

Förödande kroppspråkTummen upp betyder inte alltid att toppen. I Bangladesh och Iran är det att sätt att räcka fingret, och ett lätt sätt att bli ovän med lokalbefolkningen. Om du tycker något är bra – säg det istället.

7. Turkiet

Förödande kroppspråkÄven turkarna tycker att det är ofint att peka med fötter eller skosula. Se till att använda dina händer när du ska visa något, även om det ligger långt ner.

Läs fler listor där Vagabond hjälper dig att överleva semestern på bästa sätt!

Läs också:

Reseförsäkringar for dummies

Granskning av sista minuten-resor. Låt dig inte luras av låga lockpriser

Smugglar du utan att veta om det?


Text: Fanny Ernestrand • 2010-09-03
BangladeshGreklandIranItalienSpanienStorbritannienThailandListor

Scroll to Top