Annons
Annons
Tina Fallgren

Tina Fallgren

Australien

Strunta i Medelhavet, res till tropikerna i sommar

Känns sommar-Europa allt för trångt? Rikta blicken lite längre österut! Många av våra klassiska vinterresmål är nämligen minst lika bra på sommaren, både vad gäller pris och väder. Här är några långväga tips!

Text: Tina Fallgren • 2011-05-30 Uppdaterad 2011-05-30

1. Ko Samui, Thailand

Många besökare vittnar om det behagliga lugn som sänker sig över de thailändska stränderna under sommarhalvåret. För att inte tala om hotellpriserna. Det stämmer att vädret på Thailands västkust kan vara lite ostadigt denna tid på året, men östkusten når monsunen först i oktober. Så på populära ön Ko Samui är chanserna goda att sommarsemestern blir solig.

2. Kerala, Indien

Sydindiska Keralas turistmyndigheter tar i år krafttag för att få fler att åka hit under sommaren – då turisterna är få och priserna upp till 50 procent lägre. Förutom att vistas på de palmkantade stränderna kan man färdas längs kusten med husbåt på Keralas unika kanaler Backwaters, vandra bland teplantager och kryddodlingar i Kardemummabergen eller besöka ett tigerreservat.

3. Tioman, Malaysia

Vädret på Malaysias östkust är som allra bäst under sommarmånaderna. På paradisön Tioman håller sig regnet borta ända fram till november. Slappa på stränderna, upptäck ön på cykel, ge dig ut på en vandring i djungeln, beundra och bada i vackra vattenfall, besök marinparken eller dyk bland sjögurkor, färgglada fiskar, sjöborrar och en och annan rocka.

4. Cairns, Australien

Staden Cairns i norra Queensland är en bra utgångspunkt för turer på Unescoskyddade Stora Barriärrevet, som erbjuder dykning och snorkling i världsklass. Den bästa perioden för ett besök är mellan maj och oktober då klimatet är torrt och vältempererat. Även under vattnet är förhållandena utmärkta, med bra sikt. Norr om staden sträcker sig vilda stränder mil efter mil längs kusten.

5. Bali, Indonesien

Bali har i stort sett alltid behagligt klimat, och maj till augusti är den torraste och mest populära säsongen. Perfekt för strandhäng eller aktiviteter som surfing, jetski eller dykning. Vill du utvidga din kulturella ådra kan du be¬söka ett av öns tempel, det största och heligaste är Besakih på berget Agungs sluttningar. Även regnskogs¬staden Ubud är värt ett besök.


Text: Tina Fallgren • 2011-05-30
AustralienIndienIndonesienMalaysiaThailandBaliKeralaKo SamuiListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen