703715.jpg

Danmark

Julshopping i Köpenhamn

Köpenhamn är kanske som mysigast innan jul. Besök ett vintrigt Tivoli och värm dig med ett glas glögg på julmarknaden. Eller smaka av dansk »julbryg« på någon av de otaliga krogarna.

Text: Redaktionen • 2007-12-12

Varför?

Köpenhamn är ju praktiskt taget ihopvuxet med Sverige numera, men trots detta så känner man sig lite mer kontinental varje gång man passerar sundet. Köpenhamn är kanske som mysigast innan jul. Besök ett vintrigt Tivoli och värm dig med ett glas glögg på julmarknaden. Eller smaka av dansk “julbryg” på någon av de otaliga krogarna.

Shoppingmåsten

Sikta in dig på Elmegade i Nørrebro och Istedgade i Vesterbro. Här finns trevliga affärer med trendig design och mode. Shoppingstråket Strøget är överskattat, men Illums Bolighus är en klassiker, här hittar man garanterat bra presenter till hela släkten. Massor av snygg dansk design och inredning. Viker man av på smågatorna runt omkring Strøget, till exempel Vestergade, finns en hel del intressanta secondhandbutiker.

Bästa fyndet

Tittar man in på någon av de många antikaffärerna på Ravnborgsgade i Nørrebro, kan man hitta dansk retrodesign som Arne Jacobsen – inte billigt men lite billigare än hemma.

Missa inte!

Köp lite äkta dansk kvalitetskorv hos Slagteren ved Kultorvet (Fredriksborgsgade 4). Ät direkt på stället eller ta med hem!

Tips!

Christianias julmarknad – garanterat alternativ. Kan vara sista chansen innan den frisinnade stadsdelen klappar igen för gott.


Text: Redaktionen • 2007-12-12
DanmarkRestipsKöpenhamn

Scroll to Top