Annons
Annons
Fotografiska växer och öppnar nya museum i Tallin, New York och London. Foto: Fotografiska

Fotografiska växer och öppnar nya museum i Tallin, New York och London. Foto: Fotografiska

Estland

Fotografiska öppnar flera museum runt om i världen

För nio år sedan slog Fotografiska upp portarna i Stockholm. Nu satsar de på att etablera sig internationellt. Först ut blir Tallinn, där museet öppnar i juni.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-09 Uppdaterad 2021-06-23

Fotografiska museet, som funnits i Stockholm sedan 2010, satsar på att utvidgas. Redan i juni öppnar det första Fotografiska utomlands, i Estlands huvudstad Tallinn. 

– Vi är stolta över att få etablera oss i nya länder, och vi kommer att fortsätta att inspirera till ökad medvetenhet genom vackra, ibland provocerande och alltid tankeväckande fotografier. Vi tror att Telliskivi Creative City i Tallinn är ett perfekt hem för nästa Fotografiska och senare i år kommer New York och London att följa efter, säger Jan Broman, medgrundare av Fotografiska, i ett uttalande

Museet i Tallin ligger i hjärtat av Telliskivi Creative City i en byggnad som hittills kallats ”Röda huset”. Konceptet för museet blir att erbjuda utställningar, en butik, evenemangslokaler, ett kafé och en restaurang. Utbudet i restaurangen ska bygga på Fotografiskas filosofi om ”hållbar njutning”, där maten kommer att tilllagas av hållbara ingredienser och med zero waste-fokus.

– Vårt mål är enkelt: att genom fotografiets kraft föra människor samman, öka medvetenheten och skapa positiv påverkan. Genom att ge utrymme åt berättelserna bakom bilderna öppnar vi upp för diskussioner om ämnen som inte får ignoreras, oavsett om de är vackra, smärtsamma, överraskande eller obehagliga”, säger Margit Aasmäe, vd för Fotografiska Tallinn. 

 

Ny häftig turistattraktion bland trädtopparna i Danmark

Storsatsning på nattåg till Europa

Berlin – 25 sköna tips för cityresan


Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-09
EstlandNyhetTallinn

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen