Annons
Annons
Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Frankrike

Redaktionens favoriter: Grönskande romantik i Paris

Vagabonds reporter Helle Kikerpuu tipsar om parken Parc des Buttes-Chaumont i Paris.

Text: Helle Kikerpuu • 2019-08-01 Uppdaterad 2022-11-24

Det finns parker, det finns franska parker och så finns Parc des Buttes-Chaumont i Paris nittonde arrondissement. Här brusar det från vattenfallet, klippavsatsen skjuter upp majestätiskt över den konstgjorda sjön och högst upp tornar det vackra utsiktstornet Temple de la Sibylle.

Likt en sälkoloni har lokalbor och ett fåtal turister slagit sig ner på gräsmattorna runtomkring i parken. Från bergsknallen har man en 360 graders utsikt över staden. På avstånd kan man beskåda massturismen vid Sacré-Cœur och stilla njuta av det faktum att man slipper trängas. Här finns otaliga möjligheter. Man kan knyta på sig joggingskorna, ta en kaffe på någon av parkens kaféer, ockupera gräsmattan eller leka med sina barn i lekparken.

Likt de flesta parker i Paris stänger Buttes-Chaumont på kvällen och det är en anledning varför parken är så vacker och välbevarad. Parken har öppet mellan klockan 7–21. 

Parc des Buttes-Chaumont är otroligt vacker. Foto: GettyImages
Parken är perfekt för en picknick i det gröna. Foto: GettyImages
Spektakulära utsikter från Parc des Buttes-Chaumont. Foto: GettyImages

Stadsdelarna Belleville och Combat sitter på flera oupptäckta pärlor – barer, restauranger med kök från hela världen, schyssta vintagebutiker och matmarknader.

Läs mer: Därför är Belleville den hetaste stadsdelen i Paris


Text: Helle Kikerpuu • 2019-08-01
FrankrikeParisRedaktionens favoriter

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen