Annons
Annons

700973.jpg

Förenade Arabemiraten

Fredrik tipsar om resmål 2009

Fredrik Brändström, 35 år och redaktör på Vagabond ger sina bästa restips för 2009.

Text: Fredrik Brändström • 2008-12-19 Uppdaterad 2008-12-19

Favorit 2008: Kapstaden, Sydafrika

Om vi börjar med det rent praktiska: Ingen jetlag, trots en lång flygresa. Sydafrika ligger nämligen bara en tidszon från Sverige. Jag har svårt att tänka mig någon annan stad som bjuder på en sådan spännvidd som Kapstaden. På en och samma dag kan du (om du är extremt snabb) bada i såväl Atlanten som Indiska oceanen, dricka rödtjut i Afrikas frodigaste vindistrikt, gå på grillfest i kåkstäderna, trekka i bergen och dansa på Long Streets högklassiga klubbar. Och då har du inte ens börjat nosa på alla naturupplevelser som väntar just utanför staden. Sydafrika är ett land som både charmar och chockerar, men man åker aldrig, aldrig därifrån likgiltig. Kan Kapstaden vara det perfekta resmålet? Jag börjar tro det.

Åk 2009: Island

Island har länge varit ett land som legat en bit ifrån de flestas plånböcker. Innan ön gick i konkurs, vill säga. Ordspråket ”den enes bröd, den andres död” hänger och dinglar på tungspetsen, men på gott och ont är det prime time att resa till Island 2009.

Åk 2009: Warszawa, Polen

På andra sidan floden Wisla, i ett nedslitet industriområde, har ett nytt spännande nöjes- och kulturdistrikt växt fram – Praga. Ett spirande mini-Berlin som ännu är i sin linda. Warszawas priser och närhet till Sverige med lågprisflyg gör dessutom staden till en mycket attraktiv weekenddestination.

Skippa: Dubai

Är det bara jag som är trött på Dubai, bling-bling-projektet vid Persiska viken. Att bygga stort och vulgärt utan hänsyn till de miljömässiga konsekvenserna känns inte som framtiden, snarare som något som hör det förra seklet till. ”Men de har en inomhusskidbacke – mitt i öknen!”, säger du. Verkligen? Men om jag känner för en skidsemester så åker jag hellre till ett riktigt berg, inte en frysbox med en miniatyrpist av modell Hammarbybacken.


Text: Fredrik Brändström • 2008-12-19
Förenade ArabemiratenIslandPolenSydafrikaDubaiKapstadenWarszawa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen