Annons
Annons
Tio ölfestivaler du helt enkelt inte få missa i sommar. Foto: Istock

Tio ölfestivaler du helt enkelt inte få missa i sommar. Foto: Istock

Nyhet

Tio ölfestivaler du inte får missa i sommar

Tycker du om att gå på festival och att dricka öl? Då är denna lista något för dig. Nedan listas 10 ölfestivaler runtom i världen som du bara inte får missa i sommar.

Text: • 2016-03-18 Uppdaterad 2021-06-23
Annons

1. Warsaw Beer Festival, Warszawa

Festivalen som lovar upplevelser utöver det vanliga och öl långt ifrån den “tråkiga lagern”. Den nya “vågen av öl” skiljer sig från traditionen, är öppen för nya utmaningar och är helt enkelt lite galen. I Warszawa möter du “den nya vågens” framfart och utveckling. Med en hård bitterhet och nya smaker som väntar finns bara en sak att göra, låt dig ryckas med av vågen.  

2. Czech Beer Festival, Prag

Under hela 16 (!) dagar i maj pågår den tjeckiska ölfestivalen Czech Beer Festival i centrala Prag. Med över 150 olika ölsorter från 70 olika bryggerier lockar festivalen besökare från hela Europa. Det bjuds även på klassisk tjeckisk mat lagad av kockar, bagare och slaktare från hela landet.

Tio ölfestivaler du inte får missa i sommar
Den 16 dagar långa Czech Beer Festivalen i Prag. Foto: prague.eu

3. Buda Castle Beer Festival, Budapest

Slottet Buda Castle i Budapest står värd för den fyra dagar långa ölfestivalen. Här finns ett utbud på 200 olika ölsorter, från både kända klassiker och mikrobryggerier som serverar öl i alla dess smaker. För dig som vill prova något annat eller helt enkelt inte tycker om öl, finns ett område med en rad olika ciderbryggerier. Så förhoppningsvis ska du hitta något som faller dig i smaken.

4. International Berlin Beer Festival, Berlin

I år går International Berlin Beer Festival av stapeln för tjugonde året i rad. Med 800 000 besökare från hela världen och 340 bryggeri från 87 länder är festivalen Guinness världsrekordhållare med titeln “the world’s longest beer garden”.
Om inget annat är festivalen värd ett besök enbart på grund av 20-årsjubileet.

5. Great British Beer Festival, London

Om 144 dagar intar Great British Beer Festival Londons gator. Arrangören “Campaign for real ales” lovar att 900 “riktiga ales” kommer finnas på plats tillsammans med cider och perries (cider gjord på päron).Med chans till utbildning, avsmakning och traditionell brittisk underhållning blir festivalen en plats för dig som vill dricka gott och träffa nya människor.

6. Oktoberfest, München

Att lista ölfestivaler och inte nämna Oktoberfest i München vore en stor skam. Den årliga traditionen går av stapeln den 17 september och når sitt slut den 3 oktober i år. Med 183 år på nacken, cirka sex miljoner besökare varje år och tusentals kopior av festivalen runt om i världen, kan man med säkerhet säga att detta är ölfestivalernas moder. Hit åker du om du gillar öl, öl och åter öl.

  • Oktoberfesten drar igång den 17 september och håller på till den 3 oktober i år.
Tio ölfestivaler du inte får missa i sommar
Den världsberömda Oktoberfesten i München som besöks av tusentals varje år. Foto: Istock

7. Belgian Beer Weekend, Bryssel

Varje år under den första helgen i september hålls Belgian Beer Weekend i Bryssel. Arrangörerna National Federation of Belgian Brewers har över 70 bryggerier som medlemmar. Utöver öldrickandet passar även organisationen “The Knighthood of the Brewers” på att dubba in personer som gjort anmärkningsvärda insatser för den belgiska ölindustrin, till sin riddarorder.

8. Pint Bokbier Festival, Amsterdam

Pint Bokbier festivalen har sina rötter i det senare 70-talet. 1978 hölls den första Pint Bokbier festivalen pÙ? ett litet kafé i Amsterdam. Idag är det en årligt återkommande tradition som hyllar den nederländska ölen. Varje år kommer tusentals turister till Amsterdam för att uppleva över 50 olika ölsorter, som alla är av typen bokbier.
Vid inträde får du ett glas och därefter är det bara att gå mellan stånden och smaka på allt vad festivalen har att erbjuda.

9. Irish Craft Beer Festival, Dublin

På Irish Craft Beer Festival i Dublin finns fler än 50 irländska bryggerier som tillsammans serverar 200 olika sorters öl. Och tänka sig – ingen av dem är en Guinness. Mellan den 27 och 29 augusti hålls festivalen för att lyfta fram alla mikrobryggerier som finns på ön. Irish Craft Beer Festival är festivalen för dig som längtar efter något annat än en Guinness. 

10. Kapstaden Festival of Beer, Kapstaden

När någon säger ölfestival är nog inte Sydafrika det första landet du tänker på. Men Kapstaden Festival of Beer är den största ölfestivalen söder om ekvatorn. Med en historia med både nederländskt och engelskt inflytande är det inte konstigt att landet har en stor ölkultur. På festivalen finns omkring 60 bryggerier, både lokala och internationella, som tillsammans serverar över 200 olika ölsorter. Här finns både de riktiga klassikerna och öl som bryggts speciellt för festivalens skull. 

  • Festivalen kokar i Kapstadens hjärta mellan den 4 och 6 november i år.

 Källa: Ving

Piloten vägrade lyfta – passagerarna var för fulla

10 barer med det lilla extra i London

16 av världens underligaste festivaler


Text: • 2016-03-18
NyhetStorbritannienAmsterdamBerlinBrysselDublinKapstadenLondonMünchenPragWarszawa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top