Annons
Annons
Annons
Europa har flera pärlor när det kommer till romantiska platser att gifta sig på. Foto: Istock.

Europa har flera pärlor när det kommer till romantiska platser att gifta sig på. Foto: Istock.

Frankrike

10 romantiska bröllopshotell i Europa

Konst och elegans i Italien, fransk lyx eller makalösa vyer från de grekiska öarna. I Europa finns många fantastiska platser för den som vill få ut det allra bästa av sin oförglömliga dag. Vagabond har listat tio drömlika bröllopshotell.

Text: • 2016-03-10 Uppdaterad 2021-06-23
Annons

10 romantiska bröllopshotell i Europa
Avnjut en god frukost på Hotel Santa Caterina i Italien med vackra vyer över Medelhavet i bakgrunden. Foto: Hotel Santa Caterina.

Santa Caterina, Italien

Vid Amalfikusten ligger Santa Caterina vackert beläget på en klippa med makalösa vyer. Byggt på sent 1800-tal och med utsikt över det klarblåa Medelhavet erbjuder hotellet ett ypperligt tillfälle för den som vill uppleva det bästa av Italien. Med den avskilda och solkyssta verandan, och den ljusa matsalen med utsikt över Amalfikusten, är det en perfekt plats för en dag värd att minnas.
hotelsantacaterina.it

10 romantiska bröllopshotell i Europa
Ett av Santorinis finaste bröllopshotell med magiska vyer. Foto: La Maltese.

La Maltese, Santorini

La Maltese, som är känt som ett av de finaste bröllopshotellen på Santorini, erbjuder fullständig exklusivitet och avskildhet i en lugn miljö. På hotellet finns en bröllopssvit och hotellet är vackert beläget i en idyllisk miljö. Här kan du få en romantisk smekmånad eller ett bröllop utöver det vanliga. La Maltese kan hyras ut till och ta emot upp till 200 gäster.
lamaltese.com

Annons
10 romantiska bröllopshotell i Europa
På slottshotellet Château de la Treyne kan får du uppleva äkta fransk lyx. Foto: Chateau de la Treyne.

Château de la Treyne, Frankrike

Med utsikt över Dordogne Valley är Château de la Treyne känt för sin subtila smak och diskreta lyx. Slottet är omgivet av en fransk trädgård och en stor park med sällsynta trädarter. Nära slottet ligger ett kapell i en romantisk miljö. Under ditt bröllop får du ha slottet på egen hand och hotellet kan orda en mottagning och bröllopsmiddag för upp till 150 gäster.
chateaudelatreyne.com

10 romantiska bröllopshotell i Europa
I suiten finns en 250 kvadratmeter stor privat terrass med en spektakulär utsikt över Venedig. Foto: The Gritti Palace.

Gritti Palace, Italien

Här möts historia och kultur i en förnyad venetiansk stil. På Gritti Palace i Venedig finns plats för konst och elegans, passionerad service och kulinariska upplevelser. Med lagunens vackra färger, den historiska Rialtobron och Piazza San Marco i bakgrunden kommer ditt bröllop bli en del av den romantiska stadens historia.
thegrittipalace.com  

10 romantiska bröllopshotell i Europa
Bakom ständerna tittar ett av Storbritanniens vackraste hotell fram. Foto: Istock.

Burgh Island, Devon

Hotellet är ett ikoniskt landmärke för Devon i sydvästra England. Byggt 1929 och omgiven av gyllene ständer har Burgh Island över ett decennium av erfarenhet av att arrangera minnesvärda och romantiska tillställningar efter att ägarna själva gifte sig här 2001. 2002 röstades hotellet fram till det mest romantiska hotellet i Storbritannien av Good Hotel Guides läsare.
burghisland.com

10 romantiska bröllopshotell i Europa
Området ligger omgivet av vingårdar i ett vackert landskap. Foto: Quinta Nova.

Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo, Portugal

Området ägs av familjen Amorim sedan 1999 och företaget har varit i familjens ägor i fyra generationer. Familjen har ett starkt band till vin som blivit ett kännetecken för platsen, vin och äktenskap går därför hand i hand här. Här finns vitkalkade kapell som ligger högt över floden Douro och de omgivande vingårdarna. Bröllopet kan hållas i kapellet eller runt poolen som är upplyst av ljus.
quintanova.com

10 romantiska bröllopshotell i Europa
Hotellet på den magiska platsen på Montmatre Hill rymmer upp till 150 gäster. Foto: Hôtel Particulier Montmartre.

Hôtel Particulier Montmartre, Frankrike

Det är den privata vägen och den privata trädgården som gör denna plats på Montmatre Hill så magisk, och också ett av de mest eftertraktade bröllopshotellen i Paris. Det är möjligt att boka hela hotellet som rymmer upp till 150 gäster. Här kan du få avnjuta en god bröllopsfrukost i restaurangen eller varför inte en smakfull picknik utomhus? 
hotel-particulier-montmartre.com

10 romantiska bröllopshotell i Europa
Otroligt vackra Sveti Stefan i Montenergro. Foto: Aman Sveti Stefan

Aman Sveti Stefan, Montenegro

Ett smalt näs knyter samman Sveti Stefan med kusten. Här finns kullerstensgator, skuggiga innegårdar, 600 år gamla röda tegeltak, rosaskimrande sandstränder och romantiska Villa Milocer på fastlandet. Här finns alla fantastiska möjligheter för ett utomhusbröllop. På Aman Sveti Stefan kan du få ett skräddarsytt bröllopspaket – allt för att du ska få känna dig speciell. 
aman.com/resorts/aman-sveti-stefan 

10 romantiska bröllopshotell i Europa
Utsikten från Grace Mykonos är slående vacker. Foto: Grace Mykonos.

Grace Mykonos, Grekland

Detta femstjärniga och strandnära hotell öppnade 1999 och är ett typexempel på Mykonos stads traditionella arkitektur. Här kan du ha ditt bröllop i den grönskande trädgården, på stranden eller i det lilla kapellet bredvid Agios Stefanos beach. Ett bröllop här kommer kännas elegant, väldigt grekisk, men framför allt – väldigt romantiskt.  
gracehotels.com/mykonos

10 romantiska bröllopshotell i Europa
Ballynahinch Castle vackert beläget i de irländska landskapen. Foto: Ballynahinch Castle.

Ballynahinch Castle, Irland

På mer än 180 hektar som utgörs av skogsmark, floder och vandringsleder i hjärtat av grevskapet Galway ligger Ballynahinch Castle. Här har du utsikt över Ballynahinchs praktfulla flod med sitt berömda laxfiske och den vackra bergskedjan Twelve Bens i bakgrunden. Slottshotellet erbjuder bröllop i en charmig kombination av lyx och skönhet i de irländska landskapen.
ballynahinch-castle.com

Här är Europas mest romantiska hotell

10 platser där kärleken spirar

Spektakulär restaurang ligger insprängd i en grotta – världens mest romantiska läge?


Text: • 2016-03-10
FrankrikeGreklandIrlandItalienMontenegroPortugalStorbritannienBröllopsresorHotellListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top