Annons
Annons

Lilla Sjöjungfrun hade nyligen premiär. Vi har spanat in inspelningsplatserna som du kan besöka på den italienska favoritön. Foto: Unsplash/©2023 Disney

Italien

Här spelades Lilla Sjöjungfrun in på Sardinien

Nyinspelningen av Disneys Lilla Sjöjungfrun utspelar sig till stora delar på italienska Sardinien! Här är inspelningsplatserna du kan besöka – perfekt för familjesemestern.

Text: Karin Wimark • 2023-06-05 Uppdaterad 2023-06-05

Den lilla Sjöjungfrun hade premiär 26 maj och är en nyinspelning av Disneys animerade film med samma namn från 1989. Huvudrollen spelas av Halle Bailey och filmen är till stora delar inspelad på den italienska ön Sardinien. Vi har spanat in inspelningsplatserna som bjuder på kristallklart vatten, dramatiska klippor och vilda stränder!

1. Santa Teresa di Gallura och Aglientu

Det är provinsen Sassari du ska sikta in dig på för att upptäcka de flesta platserna från inspelningen av Den Lilla Sjöjungfrun. Börja med att utforska kuststräckan vid Aglientu upp till Santa Teresa di Gallura längst upp på norra Sardinien! Santa Teresa di Gallura är en charmig by med ett litet torg, ett dussintals stränder och historiska kvarlämningar. Vid stränderna runtom spelades flera av scenerna in. Spana in stranden Spiaggia di Rena Majore som sägs ha varit Ariels strand. En rolig detalj är att klippan i vattnet inte existerar på riktigt utan är placerad där för filmens skull. Längs med kusten och stranden Rena di Matteu spelades också scenen in där Ariel och Erics vagn blev beskjuten.

Läs också: Segla i ljuvliga Maddalenaöarna

Klippor och turkost vatten.
Utforska områdets vackra vikar och fråga lokalborna om filminspelningen! Foto: Unsplash

2. Castelsardo

Den här bedårande byn ligger på Sardiniens nordvästra kust (norr om Sassari) och användes som inspelningsplatsen till Erics slott. Strosa runt i hamnen och i de vindlande gränderna eller vandra upp mot det medeltida slottet som tronar upp sig över byn. Borgen härstammar från 1100-talet och är väl värd ett besök. Visste du att Castelsardo tillhör “I Borghi piú belli d´Italia” – Italiens vackraste småstäder? Detta är en utmärkelse som går till små byar runtom i Italien med ett artistiskt och historiskt värde.

färgglada hus på en kulle.
Castelsardo är en höjdpunkt på Sardinien och en av Italiens vackraste byar. Foto: Getty Images

3. Golfo di Aranci

Spiaggia di Cala Moresca är en liten isolerad strand och fiskeby på nordöstra Sardinien strax norr om Olbia, som använts till scener runt slottets hamn. Framför allt de scener där slottet syns i fjärran är inspelade här. Upptäck också stränderna Spiaggia Bianca och Cala Sos Aranzos som inte florerar i filmen, men är ljuvligt vackra.


Läs också:

Sardinien: 24 tips som du inte vill missa innan du reser hit

Drömmig roadtrip på sydöstra Sardinien!


Text: Karin Wimark • 2023-06-05
ItalienRestipsFilmListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top