Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Italien

Italiens första dygnet-runt-fontän med gratis vin har öppnat

En vinmakare i Caldari i Italiens Abruzzo-region har öppnat en dricksfontän där förbipasserande kan svalka törsten med rödvin 24 timmar om dygnet.

Text: Johanna Jackson • 2016-10-17 Uppdaterad 2021-06-23

Det är den lokala vingården Dora Sarchese som installerat fontänen som det alltså är gratis att dricka från.

Vingården ligger längs med pilgrimsleden Cammino di San Tommaso på Italiens östkust i Abruzzoregionen, som är känd för druvan Montepulciano. Exakt vad för vin som kommer att flöda ur fontänen är dock inte avslöjat, förutom att det kommer att vara rödvin, enligt vinsajten Decanter.com.

Fontänen är främst till för personer som vandrar pilgrimsleden, men vem som helst får dricka från den. Syftet med fontänen är inte heller till för att folk ska få sig en gratis fylla. I ett Facebookinlägg skriver Dora Sarchese att fontänen ses som en välkomstgåva till pilgrimer. “Plundrare” och “fyllon” undanbedes i inlägget, enligt tidningen The Local.

Italiens första dygnet-runt-fontän med gratis vin har öppnat
Italiens nya vinfontän. Foto: Dora Sarchese.

Fontana del vino är den första i sitt slag i Italien då den har öppet året om, men det finns förlagor. Längs den spanska pilgrimsleden Cammino de Santiago finns en vinfontän i Ayegui och i italienska Marino byter en av stadens fontäner från vatten till vin under den årliga vinfestivalen Sagra dell’Uva som hålls i oktober. 

Frankrike öppnar en temapark för vin

Världens bästa ölresor – 9 turer för törstiga turister

23 galet pittoreska städer i Italien

Paris installerar bubbel i dricksfontänerna


Text: Johanna Jackson • 2016-10-17
ItalienNyhetMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top