Annons
Annons
Foto: Matteo Colombo/Getty Images.

Foto: Matteo Colombo/Getty Images.

Italien

Venedig har infört inträdesavgift för turister

Den vackra kanalstaden Venedig lockar många turister varje år. Nu blir staden den första i Italien att debitera sina besökare – en inträdesavgift pÙ� drygt 30 kronor har nämligen införts.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-16 Uppdaterad 2021-06-23

Vi är vana vid att betala inträde för att komma in på nöjesparker och turistattraktioner, men att behöva betala för att besöka en stad är ett nytt koncept för de flesta. Men nu blir Venedig den första staden i Italien att införa en inträdesavgift, som kommer att ligga på 3 euro, skriver Travel and Leisure

Varje år besöks Venedig av 25 miljoner turister. Cirka 14 miljoner väljer att endast tillbringa en dag i staden. För sju år sedan infördes dock en nattlig turistskatt som ska betalas av dem som väljer att övernatta. Intäkterna från den nya inträdesavgiften kommer att gå till att upprätthålla staden, som är ett världsarv.

Venedig har infört inträdesavgift för turister
Sedan andra världskriget har antalet invånare i Venedig minskat från 175 000 till 50 000. Turismen har däremot ökat. Foto: Peter Zelei Images/Getty Images

Själva insamlingen av inträdesavgiften kan komma att bli lite komplicerad. Varje dag kommer besökare till staden via flyg, kryssningsfartyg, bil, tåg eller buss. Transportföretag som kör turister till Venedig kan lägga till avgiften på biljettpriset. Och de som reser till staden med kryssningsfartyg kan få passera en spärr. 

Hur som helst är Venedig en historisk och vacker stad som man inte borde missa att besöka. Se bara till att räkna med den (lilla) inträdesavgiften i din resebudget. 

25 galet pittoreska städer i Italien

48 timmar i London – en av Europas megametropoler

Venedig – upptäck staden under lågsäsong


Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-16
ItalienNyhetVenedig

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen