Annons
Annons

1338292.jpg

Storbritannien

10 måsten i London för Harry Potter-nördar

Fick du inget antagningsbrev till Hogwarts på posten? Boka en flygbiljett till London istället för att skapa din egna magiska weekend.

Text: Johanna Jackson • 2016-09-19 Uppdaterad 2021-11-16
Annons

1. Checka in på “Hogwarts”

Hotellet The Georgian House erbjuder rum som har hämtat sin inspiration från Hogwarts, Harry Potters berömda trollkarlsskola. Här sover gästerna i gotiskt inredda rum i himmelsängar omgivna av magiska prylar som kittlar, ugglor och förtrollande böcker. 

Dubbelrum från 229 pund per natt.

Tunnelbana: Pimplico eller Victoria. 

10 måsten i London för Harry Potter-nördar
Magisk övernattning. Foto: The Georgian House.

2. Möt reptiler på London Zoo

Ta reda på om du är en ormviskare på Londons Zoo. Det var här som 11-årige Harry först fick reda på sin förmåga att prata med ormar i den första filmen. Men bli inte besviken om du inte får något svar från den svarta mamban som bor i montern (i filmen talade Harry med en pytonorm), du kan alltid pröva din tur med någon av krokodilerna, ödlorna eller några av de andra krälande varelserna. 

Biljettpris: 270 kronor för en vuxna, 190 kronor för barn.

Tunnelbana: Euston eller Kings Cross

10 måsten i London för Harry Potter-nördar
Snacka med ormar. Foto: Warner Bros.

3.  Magiskt “Escape Room”

Sätt dina magiska kunskaper på prov med en interaktiv trollkarlsupplevelse i ett så kallat “Escape Room”. Escape Rooms finns med flera teman och går ut på att du och ett kompisgäng blir instängda i ett rum eller lokal där ni sedan måste lösa kluriga problem och uppgifter på tid. Enigma Quests Harry Potter- rum heter “School of Witchcraft and Wizardry”.

Pris: från 90 pund beroende på hur många man är.

Närmast tunnelbanestation: Liverpool Street Station eller Moorgate

10 måsten i London för Harry Potter-nördar
Harry Potter-fans kanske inte ens vill komma ut från det här Escape rummet. Foto: Enigma Quest.

4. Bege dig till St Pancras station 

Det finns många verkliga platser i London som går att känna igen från filmerna. Från Millienium Bridge vid Blackfriars som förstördes av dementorer i Harry Potter och Halvblodsprinsen till Piccadilly Circus där Hermione teleporterade Harry och Ron i Harry Potter och Dödsrelikerna. En av de mest ikoniska är kanske tunnelbanestationen St Pancras. Förutom att vara kuliss för Harrys och Rons tur med den flygande bilen i Harry Potter och Hemligheternas kammare figurerar den även i slutscenen av den sista filmen: Harry Potter och Dödsrelikerna del 2. Tvärs över gatan från St Pancras hittar du dessutom…

Om du ser en flygande bild häromkring är det säkert harry och Ron som missat tåget. Foto: GettyImages

5. Platform 9 & 3/4

Har kan du göra som hundratusentals andra Harry Potter-fans och ta en selfie vid den “hemliga” tågplattformen som trollkarlar använder för att åka till Hogwarts. Platform 9 3/4 är belägen på tågstationen Kings Cross. I anslutning ligger dessutom en Harry Potter-butik där du kan köpa souvenirer som trollspön och Bertie Bott’s godisbönor med smaker som varierar från blåbär och vattenmelon till spya och öronvax. 

Gör som Jude Law och Eddie Redmayne från Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald och besök Platform 9 & 3/4. Foto: Jeff Spicer/GettyImages

6. Filmrekvisita på Warner Bros. Studios

En bit utanför London ligger filmstudion där flera av scenerna spelades in. Här kan du prova att flyga på en kvast framför en green screen, vandra runt i Diagongränden och spana in olika rekvisita och kostymer som användes i filmerna. Missa inte att beställa in en kopp med varm honungsöl som avslutning på din visit. 

Biljettpris: 47 pund kronor för en vuxna (över 16 år), 38 pund för barn. Mer info: wbstudiotour.co.uk

Kom in bakom kulisserna på Dumbledores rum på Hogwarts. Foto: Gareth Cattermole/GettyImages

7. Guidad tur för mugglare 

Om du fortfarande inte kan få nog av Harry Potter kan du gå på en guidad promenad för mugglare (personer som inte är häxor eller trollkarlar) Under 2.5 timmar tar utklädda guider dig förbi signifikanta platser från böckerna och filmerna samt berättar intressant fakta om böckernas författare J.K. Rowling. 

Pris: 16 pund för vuxna och 12 pund för barn. Mer info: tourformuggles

8. Harry Potter and the Cursed Child

Bege dig till West End och teaterdistriktet för magi på scenen. Populära Harry Potter and the Cursed Child är en pjäs i två delar som utspelar sig 19 år efter den originella följetången. Kolla in trailern här nedan!

Pris från Från 110 pund per person. Närmast tunnelbana: Covent Garden Mer info: harrypottertheplay.com

9. Affischer, design och ännu mer rekvisita 

MimaLima heter designbyrån bakom en butik som nyligen öppnade upp på 26 Greek Street i Soho. Designduon träffades när de arbetade på filminspelningen av Harry Potter-filmerna och duon ligger bakom stora delar av filmernas grafiska uttryck. Butiken rymmer hela fyra våningar med prylar i sann Harry Potter-anda: planscher, anteckningsböcker, kopior på den fiktiva tidningen “Daily Prophet”, marodörkartor och mycket mycket mer. 

Adress: 157 Wardour Street, Soho, London. minalima.com

10 måsten i London för Harry Potter-nördar
En Harry Potter affisch till hemmet. Foto: MimaLima.

10. The Harry Potter Photographic Exhibition

Kom in bakom kameralinsen med unika bilder och fotoupplevelser på Harry Potter Photographic Exhibition, inrymd i London Film Museum. Här finns hundratals “bakom-kulissen-bilder” från filmerna och så finns också Londons enda honungsöl på flaska att ta med sig hem.

Adress: 45 Wellington St, London Läs mer på: harrypotteronlocation.co.uk

50 saker du inte får missa i London


Text: Johanna Jackson • 2016-09-19
StorbritannienLondonResa med barn

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top