Annons
Annons

1333988.jpg

Restips

7 måsten på Nordirland

Vidunderlig natur, mysiga pubar och en intressant historia. För den som är ute efter en udda weekendstad är Belfast i Nordirland ett spännande alternativ. Här är 7 givna stopp på din resa.

Text: Johanna Jackson • 2016-09-07 Uppdaterad 2021-06-23

1.Besök Titanic-museet

Titanic Belfast blev nyligen utnämnd 2016 års bästa sevärdhet i Europa i den prestigefyllda prisgalan World Travel Awards. Museet utgörs av hela 6 våningar med interaktiva utställningar och gallerier som visar allt från ritningar och konstverk till skalenliga kopior av skeppets hytter. titanicbelfast.com

7 måsten på Nordirland
Foto: Istock.

2. Giants Causeway 

Fascinerande stenformationer som skjuter upp ur marken och ut i havet. Går man någon av de kortare vandringslederna som finns i anslutning till naturfenomenet kan man låna en ljudspelare på besökscentret och lyssna på sägner och legender samtidigt som man promenerar fram över de vilda hedarna. 
 nationaltrust.org.uk/giants-causeway

7 måsten på Nordirland
Foto: Istock.

3. Ta en taxitur till West Belfast 

För att besöka området som var epicentret av de senaste decenniernas konflikter som är känt som “The Troubles”. Se fredsmuren och muralmålningarna vid protestantiska Shank Hill Road och katolska Falls Road samtidigt som din chaufför guidar dig genom de historiska eventen som ägde rum här. 
belfasttours.com

7 måsten på Nordirland
Foto: Istock.

4. Känn svindel på Carrick-a-rede

Ge dig ut på heden och ta en promenad över den sceniska repbron Carrick-a-rede vid Ballycastle. Bron är öppen året om och är gratis att besöka. 

7 måsten på Nordirland
Foto: Istock.

5. Ta en öl på en victoriansk pub 

Slå dig ned i ett av Crown Liqour Saloons bås som är utsmyckade med glasmålningar och vackert träsnideri. Puben öppnade 1885, är en av de mest berömda på Irland och ett utmärkt exemplar av ett så kallat “gin palace”. Ett givet stopp under Belfastresan. 

7 måsten på Nordirland
Foto: Neil Rickards via Flickr/Creative Commons.

6. Besök St George’s market 

Florera bland nästan 300 olika marknadsstånd som erbjuder allt från sylt, smycken och veganska bakverk till currykorvar och vietnamesisk konst. Den prisbelönta marknaden har öppet fredagar, lördagar och söndagar. Från busstationen City Centre går gratisbussar var tjugonde minut. 

7 måsten på Nordirland
Foto: Istock.

7. En måltid i The Great Room

Bege dig till Merchant Hotel på 16 Skipper Street för en måltid i Belfasts mest pompösa anrättning. Bland gyllene keruber och kristallkronor kan du sedan njuta av en lyxig middag eller afternoon tea på hotellets restaurant. The Great Room. Bra alternativ för vegetarianer finns. Finare än så här blir det knappast. 

7 måsten på Nordirland
Foto: Merchant Hotel.

Missa inte att gilla Vagabond på Facebook för fler resetips i ditt flöde!

Redaktionen tipsar: 7 alternativa weekendstäder


Text: Johanna Jackson • 2016-09-07
RestipsStorbritannienBelfastListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top