Annons
Annons
Foto: Dave Swindells

Foto: Dave Swindells

Restips

Klubbkvarter i London

London är en väldigt utspridd stad. Avstånden är stora och nattlivet har därför samlats i olika kluster.

Text: Christian Daflos • 2009-11-17 Uppdaterad 2009-11-17

Klubbkvarter i London

London är en väldigt utspridd stad. Avstånden är stora och nattlivet har därför samlats i olika kluster.

Centrala London: Nattlivet i citykärnan är en blandning av exklusivt och folkligt. Här ligger superklubbarna som tar in tusentals gäster varje helg och har enorma dansgolv. Det är också här som jetset-folket och kändisarna festar, men då snarare på någon av de mindre och mer extravaganta privatklubbarna. Dessa klubbar har dock otroligt selektiva dörrvakter.

Östra London: Hem för stadens alternativa klubbscen. Här hittar du de farligt hippa undergroundklubbarna där det dekadenta folket spenderar långa nätter. I områdena kring Shoreditch och Hoxton finns mängder av svartklubbar och technoställen, det är dessutom här de galnaste ravefesterna arrangeras.

Västra London: De turistigaste bitarna av Londons nattliv hittar man i de västra delarna av staden, i höjd med Hyde Park. Här är klubbarna mer mainstream-orienterade. Gillar du topplistemusik är det här området för dig. Av någon oförklarlig anledning hänger dessutom otroligt många australiensare här.

Camden: Ligger i nordost och gränsar till Shoreditch. Här hittar du många indie- och rockklubbar. Är du ute efter att hänga med framtida brittiska rockstjärnor så kan Camden vara ett bra tips.


Text: Christian Daflos • 2009-11-17
RestipsStorbritannienLondon

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top