Annons
Annons
Kommer fler länder införa 14-dagars karantän för resenärer? Foto: Chris J Ratcliffe/GettyImages

Kommer fler länder införa 14-dagars karantän för resenärer? Foto: Chris J Ratcliffe/GettyImages

Nyhet

Storbritannien inför två veckors karantän för inresande

Alla resenärer som anländer till Storbritannien måste sitta i karantän i 14 dagar från och med sommar.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-05-09 Uppdaterad 2021-06-23

Åtgärden införs för att förhindra en andra våg av coronaviruset och väntas börja gälla från början av juni. Storbritannien har hittills inte haft några krav på karantän för resenärer, såvida man inte uppvisat sjukdomssymtom.

Myndigheterna kommer att genomföra stickprovskontroller och för den som bryter mot karantänen väntar böter på 1 000 pund, motsvarande drygt 12 000 kronor, enligt tidningen The Times.

Krav på adress vid inresa

Alla resenärer som anländer till Storbritannien måste självisolera sig i en bostad och resenärer kommer troligen förväntas ge en adress till bostaden när de anländer till gränsen.

Det är oklart hur länge den nya resebegränsningen skulle vara på plats och om invånare utanför Storbritannien skulle få stanna i hyrt privat boende, skriver BBC.

– Vi måste se detaljerna om vad de föreslår,” säger Airlines UK, som representerar British Airways, EasyJet och andra UK-baserade flygbolag, i ett uttalande.

”Förödande inverkan”

Premiärminister Boris Johnson förväntas klargöra det hela för flygbolag och flygplatsrepresentanter under söndagsmorgonen.

Storbritanniens flygbransch har sagt att en påtvingad karantän ”inte bara skulle ha en förödande inverkan på den brittiska flygindustrin, utan också för den bredare ekonomin”.

Undantagna från karantän är resenärer från Irland, Kanalöarna och Isle of Man, samt lastbilschaufförer som levererar nödvändiga varor.

Krönika: Nätresebyråernas kaos – klarade inte av coronakrisen

Quiz: Har du koll på Storbritannien?

7 exklusiva lyxklubbar i London


Text: Helle Kikerpuu • 2020-05-09
NyhetStorbritannienFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen