Annons
Annons
Kaféer i Göteborg

Göteborg vimlar av schysta kaféer. Här är fyra favoriter.

Sverige

4 kaféer i Göteborg med förstklassig fika

Det finns en mängd sköna kaféer i Göteborg. De här fyra favoriterna är några som Vagabonds redaktör återvänder till om och om igen!

Text: Karin Wimark • 2022-05-11 Uppdaterad 2023-10-09

1. Viktors Kaffe, Avenyn

Kvalitet & hjärta

Viktors var en av pionjärerna i staden att servera schyst hantverkskaffe. Hit kommer du för kvalitet, gästvänlighet och autenticitet. Slå dig ner på enkla trämöbler mellan betongputsade väggar med en tidning, en croissant och kaffe av bästa slag. Om du gillar detta ska du hålla utkik efter Viktors nysatsning Palavas som kommer att öppna på Teatergatan senare i vår. En liten fransk bistro som har alla möjligheter att bli den nya snackisen.

2. Kampanilen, Stigbergstorget

Modernt möter klassiskt

Kampanilen har funnits vid Stigbergstorget vid porten till Majorna sedan 1930, men öppnades 2019 i ny tappning av konditorerna Kalle Bengtsson och Hanna Assardotter, båda prisade och med en gedigen erfarenhet inom konditoribranschen. Här varvas traditionella klassiker med nyskapande och kreativa mousseskapelser och praliner. Slå dig ner i de blå sammetssofforna och gör dig redo för en fika deluxe. Testa någon av de vackra pralinerna, eller den äggbakade croissanten med bacon och parmesan.

3. Alvar & Ivar

Värt en omväg

Om du skulle fråga om bästa bageriet i stan, skulle jag förmodligen säga Alvar & Ivar. Här bakas schyst ekologiskt surdegsbröd, saftiga bullar och andra läckerheter. Här är inte stort, men det finns några platser utanför på gatan. Annars är det köpa med som gäller. Perfekt för en promenad i Slottsskogen. Missa inte deras egna Musteri där de tar emot äpplen för mustning.

4. Kafé Gapet, Majorna

Hemma-hoskänsla

Vid Mariaplan i Majorna ligger Kafé Gapet med sina stora välvda fönster, konstverk på väggarna och familjär stämning. Här är menyn vegetarisk och säsongsbaserad! Och kaffet från Gringo Nordic i högsta klass. Slå dig ner vid det stora gemensamma bordet som upptar halva kaféet. Beställ in något lunch-igt likt en ärtmacka på svenska råvaror, småsnacka med bordsgrannarna eller läs en bok i avkopplande miljö.

Läs också:

Göteborgs bästa kaffe – barer, rosterier och kaféer

Göteborgs bästa ölbarer – här är våra 13 favoriter


Text: Karin Wimark • 2022-05-11
SverigeGöteborgMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen