Annons
Annons
I vinter blir det möjligt att ta flyget till Sälenfjällen. Foto: Getty Images/BRA

I vinter blir det möjligt att ta flyget till Sälenfjällen. Foto: Getty Images/BRA

Nyhet

Direktflyg till SÙ�len från fem svenska städer i vinter

Den 22 december öppnar flygplatsen Scandinavian Mountains Airport – Sälen Trysil. Det är inrikesflygbolaget BRA som kommer att ha direktavgångar från fem svenska städer fram till slutet av mars.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-06-10 Uppdaterad 2021-06-23

BRA blir det första flygbolaget att erbjuda resor till Sälenfjällen när den nya flygplatsen Scandinavian Mountains Airport – Sälen Trysil invigs i vinter. Det kommer att finnas avgångar från Stockholm/Bromma, Växjö, Malmö, Ängelholm och Göteborg. 

’? Att vara först ut som flygbolag till en helt ny och unik flygplats som den i Sälen Trysil blir verkligen spännande och jag hoppas många kommer att se fördelarna med att flyga klimatkompenserat direkt till skidbacken framför timmar i bil, säger Ulrika Matsgård som är kommersiell chef för BRA, i ett pressmeddelande. 

På Naturskyddsföreningen i Dalarna är man däremot kritisk till den miljöpåverkan de nya flygavgångarna kommer leda till.  

– Flygutsläppen ligger på mellan 4 och 5 procent globalt. Då ska man tänka på att 80 procent av världens befolkning aldrig suttit i ett flyg, så det är vissa länder som står för de stora utsläppen, säger Birgitta Johansson som sitter i styrelsen till Naturskyddsföreningen i Falun, till SVT

Birgitta Johansson säger också att vintrarna i Sälen kommer att bli allt kortare på grund av klimatförändringarna. Därför ställer hon sig frågan vilka som kommer vilja resa dit på semester då.

– Att ha en flygplats i Sälen där man också är beroende av snö är som att såga av grenen som man sitter på, säger Birgitta Johansson, till SVT.

SAS slutar med taxfree på flygen

Ännu en sajt för att boka tågresor i Europa

De vill inspirera till ett reko resande


Text: Linnéa Axelsson • 2019-06-10
NyhetSverige

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen