Annons
Annons

700906.jpg

Grekland

Europas bästa skybarer

Alla metropoler med självaktning har en. Till och med Västerås. Vi talar om skybarer. Ta en drink, njut av utsikten!

Text: Fredrik Brändström • 2008-09-05 Uppdaterad 2021-09-14

Europas bästa skybarer

1) Vertigo 42, London

Namnet talar för sig självt. På 42:a våningen i citys högsta skyskrapa är det svårt att inte drabbas av vertigo, svindel. Gå hit på en vardagskväll och boka gärna bord i förväg. Och förbered dig på en säkerhetskoll värdig Fort Knox. Väl inne så inser du att den minutiösa muddringen är ett litet pris att betala för det glittrande storstadspanoramat.
Var? 25 Old Broad Street.

2) Fernsehturm, Berlin

På drygt 200 meters höjd i det forna Östberlin ligger tv-tornet, fernsehturm. Avnjut en kall weissbier och blicka ut över den spretande metropolen. Bäst av allt – silverkulan som baren ligger i snurrar, så att utsikten förändras ständigt.
Var? Alexanderplatz.

3) Galaxy, Aten

Bästa vyn över Akropolis har man från Galaxy, som ligger i toppen av hotell Hilton. Här kan man njuta av grillad fisk, lågmäld atmosfär och goda drinkar. Under sommarhalvåret har man även öppet på utomhusterrassen.
Var? 46 Vassilis Sofias Avenue.

Europas bästa skybarer

4) 360 Istanbul, Istanbul

I distriktet Beyoglu, på den europeiska sidan av Istanbul ligger denna trendiga re-staurang/bar med, som namnet antyder, 360 graders utblick över staden genom feta panoramaglas. Prisbelönt för både mat och design.
Var? Istiklal Caddesi, Beyoglu.

5) Reval Hotel, Vilnius

Sugen på en törstsläckare i Litauen? Åk upp till 22:a våningen på Reval, huvudstaden Vilnius största hotell, byggt under sovjettiden men renoverat enligt västliga normer. Inredningen är lite väl lik en flygplatslounge, men såväl vyn över Vilnius som mojitodrinkarna i baren imponerar.
Var? Norr om staden, vid floden Neris.

… och 3 skybarer i Sverige

Och himlen därtill, Stockholm

Sedan ett tag tillbaka finns Och himlen därtill i toppen av den forna Skatteskrapan på Södermalm. Lite dyrt men ändå: ett av de bästa ställena i huvudstaden för en drinkafton med storstadsvy.
Var? Götgatan 78.

Heaven 23, Göteborg

Har fetaste räkmackorna och fin vy över Göteborg.
Plus panoramahiss som tar dig 70 meter rakt upp i luften.
Var? Hotel Gothia Towers.

Karlsson på taket, Västerås

New York och Tokyo i all ära, vad är väl de mot världsstaden Västerås? Skämt åsido, det tyder på ett hälsosamt självförtroende att bygga en skyskrapa med bar på 25:e våningen trots att man bara är Sveriges femte stad.
Var? Karlsgatan 9.


Text: Fredrik Brändström • 2008-09-05
GreklandStorbritannienSverigeTurkietTysklandAtenBerlinGöteborgIstanbulListorLondonStockholm

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen