Annons
Annons
Glassigt på Flair, Shanghai.

Glassigt på Flair, Shanghai.

USA

Redaktionens favoriter: 10 sköna takbarer

Sommaren är här och vad känns mer rätt än att sitta på en takterrass med ett glas i handen, en svalkande bris i håret och en bedårande skyline att vila ögonen på? Varsågod, vi ger dig våra favoriter bland takbarer världen över!

Text: Fredrik Brändström • 2015-07-22 Uppdaterad 2021-09-14

Redaktionens favoriter: 10 sköna takbarer

1. Flair, Shanghai

Glassig utsikt

Åker du upp till 58:e våningen av hotellet Ritz Carlton i distriktet Pudong hittar du takbaren Flair, lika glamorös som namnet låter. Strunta i att boka bord och hugg en drink vid baren, du kan ändå röra dig fritt runt i lokalen och njuta av utsikten utan att personalen kastar ut dig. Som på de flesta takbarer får man vara beredd på att drinkarna kostar mer än nere på gatan, men priserna är knappast högre än på en standardklubb i en västerländsk storstad. Försök tajma besöket med god väderlek, är det en mulen eller smoggig dag kommer vyn vara mindre imponerande. Är sikten klar har du Shanghais bästa utsikt härifrån. 468 meter höga landmärket Pearl Tower ligger bara en knapp kilometer bort.

8 Century Ave, ritzcarlton.com

Redaktionens favoriter: 10 sköna takbarer

2. Sirocco, Bangkok

Svårslagen skybar

Du har säkert sett bilder på den och kanske till och med varit där. Men Sirocco förtjänar att nämnas igen. Det är svårt att tröttna på att se bilder på den snygga baren som tronar 200 meter upp i luften. Skippa maten och beställ en stark drink, kanske hjälper det mot svindeln. Här bjuds ofta på livejazz och den svala loungebaren är en skön kontrast till det hektiska livet på Bangkoks gator. Ett lysande ställe att börja eller avsluta en Thailandstripp och ta det där episka panoramafotot som gör folk där hemma gröna av avund. 

1055 State Tower, Silom Road, lebua.com/sky-bar

Läs även: Bästa tipsen i Bangkok

Redaktionens favoriter: 10 sköna takbarer

3. High Rooftop Lounge, Los Angeles 

Skönaste strandhänget

I Los Angeles finns flera sköna tak-barer att välja mellan, det som talar för baren på Hotel Erwins tak är utsikten över Stilla havet. Närheten till folklivet på den eklektiska strandpromenaden i Venice Beach, där muskelbyggare tävlar om uppmärksamheten med skejtare och gatuförsäljare gör det inte sämre. På High Rooftop Lounge är snobbiga inträdeskrav utraderade till förmån för en mer avslappnad after beach-stämning. För en helkväll, se till att boka bord i god tid. Bra sortiment av såväl hantverksöl som drinkar, och ett helt okej utbud av smårätter, från tysk currywust till vietnamesiska bahn mi-smörgåsar.

1697 Pacific Avenue, highvenice.com

Redaktionens favoriter: 10 sköna takbarer

4. Press Lounge, New York

Obruten skyskrapevy

Press Lounge på hotellet Ink48 är en av våra favoriter bland New Yorks takbarer. Varför? Dels för att baren är snygg och stilren. Dels för de ovanliga perspektiven på Midtown, tack vare läget långt ut i Meatpacking District. Huset som Press Lounge tronar på är ”bara” 16 våningar högt, men tack vare att bebyggelsen runtomkring är så låg, blir vyerna in mot skyskraporna helt obruten. Och på andra sidan ligger Hudsonfloden helt öppen mot Jersey. Stort plus också för att det är enklare att komma in här, även om man inte är hotellgäst. Många av de andra – aningen pretentiösa – takbarerna i staden kräver ett namn på listan eller att du känner rätt folk.

653 11th Avenue, thepresslounge.com

Läs även: New Yorks bästa skybarer

Redaktionens favoriter: 10 sköna takbarer

5. Refinery Rooftop, New York 

Granne med Empire State

I den mördande konkurrensen bland takbarer i New York måste alla ha sitt unika försäljningsargument för att locka besökare. Takbaren som kröner hippa boutiquehotellet Refinery har sitt trumfkort i rockärmen – den klockrena vyn mot Empire State Building. Den stilrena skyskrapan och New Yorkikonen ligger bara ett par kvarter bort. Hotellet var i en annan era hattfabrik och takhänget lockar såväl turister som afterworkande Midtown-yuppies. Live-jazz och dj:s flera gånger i veckan!

63 W 38th St, refineryrooftopnyc.com

Läs även: 14 gratisnöjen i New York

Redaktionens favoriter: 10 sköna takbarer

6. Aer, Mumbai

Happy hour på hög höjd

Välkommen till Indiens högsta bar! Från 34:e våningen på hotellet Four Seasons i södra delen av Mumbai kan du vila blicken på megametropolens skyline, den glittrande Arabiska sjön och kanske en och annan Bollywood-superstar på visit. Loungeklubben Aer har öppet året runt, även under monsunsäsongen. Kom i tid och skippa shortsen! Mellan 17.30 och 20.00 är det happy hour, två glas champagne för priset av ett. 

114 Dr E Moses Road, fourseasons.com/mumbai

Läs även: Mumbai i Shantarams fotspår

Redaktionens favoriter: 10 sköna takbarer

7. Mikla, Istanbul

Skybar med svensk touch

Trots att han växte upp i Sverige är kocken Mehmet Gürs okänd här hemma, men i Turkiet har han stjärnstatus med flera tv-program och kokböcker bakom sig. Sedan tio år tillbaka driver han restaurangen Mikla (av vikingarnas namn på Istanbul, Miklagård) som ligger högst uppe på hotellet Marmara Pera i hippa Beyoglu. I baren tar du en aperitif före middagen med härlig vy över Bosporen och landmärken som Hagia Sofia och Topkapipalatset framför dig.

Mesrutiyet Caddesi 15, miklarestaurant.com

Läs även: 30 måsten i Istanbul

Redaktionens favoriter: 10 sköna takbarer

8. Radio, London

Storstadens bästa utsikt

Även i pubarnas hemstad vill man ibland lämna de mysiga kvarterskrogarna och ge sig upp på högre höjd, för att verkligen insupa känslan av att befinna sig i en världsstad. Radio Rooftop Bar, högst uppe på lyxiga ME Hotel, i är ett säkert tips för att få de där perfekta vyerna. Vad du inte ser här uppifrån är inte värt att se i London. Stämningen är ljusår från en mörk och insutten pub – här är det glassigt så det förslår med vita soffor och dyra drinkar. Åk hit även om det inte låter som din kopp te, utsikten är värd det.

336–337 The Strand, melia.com

Läs även: 50 saker du inte får missa i London

Redaktionens favoriter: 10 sköna takbarer

9. Kat 5, Istanbul 

Favorit för solnedgångar

Om New York är takbarernas världshuvudstad så håller Istanbul ställningarna på den europeiska kontinenten. Huvudstaden kryllar av mysiga terrasser som gömmer sig uppe bland takåsarna. Kat 5, som ligger i trendiga Cihangir är med sina två decennium på nacken en institution i Istanbuls krogliv. Atmosfären är elegant men lutar mer åt det bohemiska och mindre åt det flashiga. Den klockrena vyn över Bosporen borde räcka för att locka folk hit men även det internationella köket håller hög klass. Den prismedvetna bör kolla in deras fasta menyer, tre rätter för cirka 400 kr inklusive dryck. Kom förbi och ta en drink vilken kväll som helst och vänta tills mörket faller och mångmiljonstadens alla ljus tänds under dig. 

Soganci Sokak 7, 5kat.com

 

Redaktionens favoriter: 10 sköna takbarer

10. Roof on the Wit, Chicago

Vässa armbågarna

Skyskrapetäta Chicago har inget underskott på höghöjdsbarer. Här handlar det snarare om att komma upp på rimlig marschhöjd för att utsikten inte ska hindras av alla andra höghus. Roof on the Wit ligger på norra sidan av skyskrapeklustret The Loop och härifrån har man en imponerande vy över bland annat Michigansjön och Millennium Park. Denna takbar är inte för den som vill ta en avslappnad drink och ett stilla samtal, här är det party till småtimmarna som gäller och takbaren gästas inte sällan av vip-klientel på besök i staden.
Så vässa armbågarna när du ska fram till baren.

201 N State St, roofonthewit.com

Läs även: Guide till Chicago 

Världens 13 hetaste nyöppnade hotell just nu

Här är årets 25 bästa resmål 2016!

Baren i New York där du kan dricka bubbel – i en bubbla

Missa inte:  

 


Text: Fredrik Brändström • 2015-07-22
USABangkokIstanbulListorLondonLos AngelesMumbai (Bombay)ReportageShanghai

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen