Annons
Annons
Japanska ätpinnar och varma nudlar

Vi listar några av Stockholms bästa japanska restauranger och kaféer. Foto: GettyImages/Yuji Ozeki

Sverige

5 japanska matställen i Stockholm

Japan är ett drömresmål för många matfantaster. Vi listar våra japanska favoritkaféer, restauranger och butiker i Stockholm.

Text: Helle Kikerpuu • 2021-11-24 Uppdaterad 2021-12-13

Blue Light Yokohama

Hit kommer man för mer än bara sushi – även om det också finns på menyn och är otroligt gott. Hit kommer man för riktigt goda japanska rätter, set menyer, drycker och inredning. Greppa tag i ett av de låga borden för en traditionell middagsupplevelse. Passa på att svänga förbi på söndagarna då restaurangen har ramen-dag!

Hitta hit: BLY, Åsögatan 170.

Cafe Koya

Fika japanese style med matcha latte, Sakura cheesecake och Totoro. Här stillar man inte bara sockersuget utan också sin längtan efter allt det sockersöta med Japan – det som kan kallas kawaii. Dessutom kan man beställa tårtor här inför nästa födelsedagskalas. Hurra!

Hitta hit: Cafe Koya, Gästrikegatan 3.

Totemo

Stället för den som älskar ramen så mycket att den är beredd på att köa för den. Totemo, ett oansenligt krypin bredvid St Eriksbron, har blivit nummer ett om man suktar efter nudelsoppan som blivit alltmer populär i omvärlden. Här serveras dock bara lunch. Kom tidigt, ta plats (eller beställ take away), sörpla och njut!

Hitta hit: Totemo Ramen, St Eriksgatan 70.

Mama Wolf

Ett hål i väggen vid Mariatorget, trångt och mysigt. Japanska nudlar, soppor, onigiri och okonomiyaki, som är japanska “vitkålsraggmunkar” toppad med majonnäs och sås. Till det gärna saké och japanskt öl. Självservering. Billigt. Hjärtligt. Ingen sushi.

Hitta hit: Mama Wolf, Krukmakargatan 1

Japanska torget

Vill du uppleva det japanska köket hemma? Sväng förbi Japanska torget för ingredienser, serviser, småprylar och en del böcker. Tips: sobanudlar kan vara ett populärt och billigt snabbmatsalternativ och en exklusiv rätt i dyra restauranger. Ät nudlarna kalla på sommaren och i en varm soppa på vintern – speciellt till nyår.

Hitta hit: Tegnérgatan 6


Text: Helle Kikerpuu • 2021-11-24
SverigeMat och dryckStockholm

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen