Annons
Annons
Hotell i Sälen, Hundfjället.

Spana in Hundfjällets nya hotell med moderna, internationella vibbar. Foto: Skistar Sälen

Nyhet

Nytt fjällhotell i Sälen – flirt till Colorado och Aspen

Ski-in-ski-out, internationell stämning och två nya restauranger. Skistar Lodge Hundfjället är den svenska fjällvärldens senaste tillskott – en toppmodern anläggning som inspirerats av Colorado och Aspen.

Text: Karin Wimark • 2021-12-13 Uppdaterad 2021-12-13

Nyöppnade Skistar Lodge Hundfjället är Sälens nyaste tillskott. Ett toppmodernt resort som lockar med första parkett till skidbackarna, ett avkopplande spa, rustik och ombonad interiör och restauranger där den svenska fjällvärlden möter Nordamerika, Spanien och Italien.

– Här står vaggan för vintersemester i fjällen. Vår vision med den nya lodgen är att skapa en svensk fjällresort i toppklass med något för alla, säger Stefan Sjöstrand, vd på Skistar.

Hotellet ligger centralt på Hundfjällstorget med direkt access till två 8-stolsliftar – West- och East Express – perfekt för den som smidigt vill kunna hoppa på skidorna rakt utanför porten. Här väntar familjevänliga backar, barnens favorit Trollskogen och för de mer våghalsiga den omtalade väggen – Sveriges näst brantaste pist med en lutning på 45 grader.

Mörka träslag, jordnära toner och bekväma sängar. Välj mellan hotellrum eller lägenheter på Skistar Lodge Hundfjället. Foto: Skistar Sälen (t v) Karin Wimark (t h)

Med inspiration från Aspen

Den modernt inredda lodgen är designad i naturmaterial och mysiga soffgrupper kantas av brasor. De 32 hotellrummen och 121 lägenheterna går i jordnära färger och i lägenheterna finns också kök för den som vill laga sin egen mat. I samma byggnad finns en skiduthyrningsbutik, en stor lounge med brädspel och lekrum för de yngsta. Missa heller inte relaxavdelningen med flera bubbelpooler, bastu och gym.

Efter en dag i backen är det skönt att värma upp en frusen kropp. I relaxavdelningen väntar sköna pooler och bastu Foto: Skistar Sälen (t v) Karin Wimark (t h).

Hela världens kök i Sälen

I anslutning till loungen ligger baren och restaurangen Pontus! i Sälen. Här kommer en champagnevagn att cirkulera under afterski-timmarna medan personalen i baren blandar drinkar så som Coriander Peach Smash – en läskande gindrink med persika, koriander och lime. I restaurangen serveras rätter där grill och sashimi blir tongivande.

Missa inte rawbaren med hjorttataki, fjällröding och pilgrimsmussla liksom den den stekta pärlhönan med bakat äpple. En nyhet är också lunchrestaurangen Mondo – som på italienska betyder världen – där du kan slinka in för enklare rätter med inspiration från all världens kök samt en mer fartfylld afterski.

På restaurang Pontus! i Sälen serveras romflamberad ”Baked Alaska” med hjortron. Foto: Skistar Sälen
  • Skistar Lodge Hundfjället ligger ca 10 minuter från Sälen flygplats. I Sälenfjällen hittar du Kläppen, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället och Stöten.


Text: Karin Wimark • 2021-12-13
NyhetSverigeHotell

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen