Annons
Annons
Vy över Malmö stad intill vattnet.

Reser du till Malmö och undra – vart ska jag bo? Vi listar några favoriter att välja mellan. Foto: GettyImages

Sverige

Hotell i Malmö – 6 tips för en lyckad weekend

Vilket hotell i Malmö är bäst? Här listar vi några av våra favoriter för olika smaker och behov – centralt läge, party, service eller kul koncept.

Text: Helle Kikerpuu • 2024-04-11 Uppdaterad 2024-04-12

Ohboy Hotell

Huset i Västra hamnen som inhyser Ohboy hotell är ett allkonstverk av grön brutalism med 55 hyreslägenheter och 31 hotellrum på gatuplan. Prunkande grönska hänger från balkonger utmed fasaderna. Mot slutet av maj pryds utsidan av blommande blåregn. Här bor man i små och smarta etagelägenheter där inredningen tagits fram i samarbete med formgivare och tillverkare i södra Sverige. Man checkar enkelt in via en kod som levereras via sms och mail – lite tråkigt om man uppskattar mänsklig kontakt på sitt valda hotell, smidigt om man vill vara utan den. Läget är lite utanför de mest centrala delarna men varje lägenhet har en hopfällbar cykel till låns, och fler finns att hyra. Ett perfekt transportmedel i Malmö där det allra mesta ligger inom cykelavstånd.

• Loftrum standard med plats för 1-4 personer ca 1240 kr/natt, Lilla Varvsgatan 24.

Cyklar utanför Ohboy Hotell i Malmö.
Varje lägenhet kommer med en lånecykel, fler finns att hyra. Foto: Peter Carlsson

MJ’S Hotel

Vill man förflytta sig till Italien för en stund finns det möjlighet att göra så på MJ’S vars inomhus-piazza för tankarna till Medelhavet. Här intar man sin frukost eller dricker sin kvällsdrink under uppfällda parasoll omgiven av puderrosa väggar och grönska. Färgstarka eller mönstrade tapeter, rosa flamingor, sammetsfåtöljer, mässingsdetaljer och fransar sammanfattar inredningen. Här är det afterwork i lobbyn på kvällarna och överlag en festlig stämning – härligt, för den som söker det.

• Litet dubbelrum från ca 1600 kr/natt, men stora prisskillnader beroende på vilka datum man bokar, Mäster Johansgatan 13.

Är du Malmöexpert? Utmana dig själv eller en vän i vårt quiz: Vem kan mest om Malmö?

Blommor, bord och parasoll på MJ's hotells innergård.
Ta genvägen till Italien på MJ’S i Malmö. Foto: MJ´S

Mayfair Hotel Tunneln

Blott ett stenkast från Malmö Centralstation ligger Mayfair Hotel. Det sengotiska trappgavelhuset från 1500-talet har varit hotell i över 100 år men källarvalven, där frukostbuffén serveras, började användas redan tidigt 1300-tal. Med det sagt är hotellet uppdaterat för att tillmötesgå dagens standard. Ett “klassiskt” hotell som lägger stor vikt vid service, och där mörkröda mattor slingrar sig uppför trapporna – vilket det finns många av – och ett litet mysigt litet bibliotek för den som vill unna sig en sängfösare på hotellet. Satsa på ett av rummen med vackra takbjälkar för extra guldkant på vistelsen.

• Mindre dubbelrum från ca 1200 kr/natt, Adelgatan 4.

Dubbelsäng med sängbord och bjälkar på Mayfair Hotell Tunneln i Malmö.
Klassisk komfort på Mayfair Hotel Tunneln i Malmö. Foto: Mayfair hotel
Utsidan på Mayfair Hotell i Malmö.
Välkommen in. Foto: Mayfair hotel

Hotel Noble House

Noble House, som ingår i hotellkedjan Best Western, ligger i hjärtat av Malmö och har 137 rum varav 3 stycken är designade efter klassiska filmer från 80-talet – Breakfast Club, Top Gun och Pretty in pink. Resterande rum är inte lika roliga men fortfarande bekväma. Här får man plats med såväl barnfamiljer som hundar, vilket alltid är ett plus i kanten. Loungen är mysig, atmosfären hemtrevlig och tummen upp för deras Taverna, men det är det centrala läget som är kronan på verket. Ett stenkast bort ligger Gamla Väster med sina härliga restauranger och barer – spana in Julie Vinbar blott fyra minuters promenadväg bort.

• Standard dubbelrum från ca 1600 kr/natt, Per Weijersgatan 6.

Våningssäng, bord och fåtöljer på Noble House i Malmö.
Fina familjerum gör såväl vuxna som barn glada. Foto: Jan Malmström

The More Hotel

Reser man med familjen och önskar lite bekvämligheter, eller behöver man ett boende för en längre tid? Spana in The More Hotel i Västra hamnen, granne med Ohboy Hotell, som erbjuder kort- och långtidsboenden. En genomgående varm gråskala med trädetaljer gör rummen enkla men varma. Här har man fullt utrustade kök i allt från mindre studior till större lägenheter med balkong. Det finns bastu, takterrass och tvättstuga. Enkelt och bekvämt för den som vill rå om sig själv utan för mycket krusiduller. Finns även ett More Hotel i gamla Mazetti chokladfabrik – här finns även Kulturhuset Mazetti och en del del annat kul, som Malmö Brewing Co & Taproom.

• Standard studio från ca 1300 kr/natt, Lilla Varvsgatan 26.

Rum med soffa och kök på lägenhetshotellet More Hotel i Malmö.
Checka in på More Hotel för att ha tillgång till kök och ”lägenhetskänsla”. Foto: The More Hotel
Lobbyn på More Hotel i Malmö.
Vill man ändå inte laga frukost serveras en frukostbuffé i lobbyn. Foto: The More Hotel

Havshotellet Limhamn

Vill man närmare havet eller är på genomresa söderut kan man ta sikte på Havshotellet i Limhamn. Räds inte det turkosa charterliknande komplexet, innanför väntar kul design som andas hav och kustsamhälle – ett genomgående tema för deras 21 skeppsrum. Förutom designen bjuds man på bekväma YouBed-sängar. Med ett knapptryck kan man anpassa madrassens fjädring och bestämma hur mjuk eller hård den ska vara. Äter och dricker schyssta drinkar gör man på hotellets restaurang Vessel. 

• Dubbelrum från ca 1600 kr/natt, Strandgatan 50.

Ett av Havshotellets designade skeppsrum. Foto: Havshotellet
Skål för Malmö! Foto: Havshotellet

Läs också:

Malmös bästa fika – bagarens 5 bästa tips

10 grymma vinbarer & vinkrogar i Malmö

Malmös bästa falafelställen – 4 favoriter


Text: Helle Kikerpuu • 2024-04-11
SverigeHotellMalmöWeekendresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen