Annons
Annons
Kungliga Operan i Stockholm. Foto: Kungliga Operan/Markus Gårder

Kungliga Operan i Stockholm. Foto: Kungliga Operan/Markus Gårder

Nyhet

Se Kungliga Operans föreställningar gratis från soffan

Har du aldrig sett opera eller balett men är lite nyfiken, är du ett stort fan som längtar in i salongen? Nu kan man se föreställningarna på Kungliga Operan trots att de stängt tack vare deras streaming tjänst.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-03-23 Uppdaterad 2021-06-23

Eftersom Kungliga Operan som nationalscen har publik från både Sverige och övriga världen, gav Kungliga Operans styrelse till VD, Brigitta Svendén, mandat att ställa in all publik verksamhet från och med lördagen den 14 mars. Nu säller Kungliga Operan in resterande del av vårens föreställningar och utökar istället satsningen på den digitala kanalen Operan Play med fler produktioner.

– Vi tycker det är en tråkig men nödvändig åtgärd. Vi har som nationalscen följt myndighetens och regeringens beslut, men nu när direktiven förtydligades från Folkhälsomyndigheten under vilka omständigheter vi kan bedriva publik verksamhet ser vi det här som enda riktiga åtgärd, säger Kungliga Operans VD.

Under tiden arbetar Kungliga Operan för att utöka innehållet på den nyligen lanserade digitala tjänsten Operan Play. Tjänsten erbjuder möjlighet att se hela föreställningar och bakom-scenen-material från Operan, utan avgifter och utan att man behöver login.

– Vi planerar att sända mer föreställningar och sända live från våra repetitioner här i huset under perioden, säger Birgitta Svendén. Verksamheten kommer att pågå som vanligt trots att vi stängt. Och jag önskar att vår publik tar hand om sig på bästa sätt och att de kan fortsätta njuta av vår scenkonst men då hemma i soffan, tills vi öppnar huset igen.

Vill du se Kungliga Operans föreställningar från soffan? Besök operanplay.se

16 bästa böckerna för ressugna vagabonder

Nordiska museet vill ha dina berättelser om coronaviruset


Text: Helle Kikerpuu • 2020-03-23
NyhetSverigeStockholm

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen